Broederlijk Delen-quiz 2019

Gepost op 3 april 2019 om 07:15 • Uncategorized

Op vrijdag 15 maart ’19 werd onze ludieke quiz voor leerlingen, ouders en leerkrachten voor de 24ste maal georganiseerd. Het was alweer een enorm succes. Dit jaar vielen namelijk niet alleen de winnaars, maar ook de verliezers in de prijzen. Inderdaad, naast de winnende groep mocht ook de laatst geëindigde groep een buit meenemen, opdat iedereen met een positief gevoel naar huis kon vertrekken.

De opbrengst ging opnieuw integraal naar Broederlijk Delen. Dit jaar staat hun project in het teken van de boeren in Guatemala, die zelf geen grond hebben om groenten en fruit op te telen, terwijl de meerderheid van de bevolking afhankelijk is van landbouw. Zo brachten wij de Guatemalaanse boeren bij elke cola die we vrijdag dronken weer een stukje dichter bij het rechtvaardige en voorspoedige leven dat ze verdienen – weg van de armoede en de honger.

We mogen ook niet vergeten dat deze editie er eentje was voor in de annalen van het Sint-Janscollege. De quiz werd namelijk voor het eerst gepresenteerd door 2 leerlingen van het vrouwelijke geslacht. Zal deze combinatie gedijen of zitten er volgend jaar opnieuw 2 mannelijke leerkrachten voor de micro? Om daarachter te komen moet je volgend jaar gewoon opnieuw deelnemen aan alweer een ongetwijfeld fantastische editie.