Accommodatie

Het Sint-Janscollege is een school die aan de rand van de stad is gelegen, maar toch door veel groen wordt omgeven. De beide campussen beschikken over goed uitgeruste lokalen, voorzien van ICT (computer, beamer, geluidsinstallatie …). Op elke campus zijn er computerklassen, lokalen voor wetenschappen en een geactualiseerde bibliotheek.

De lessen LO vinden plaats in de eigen sporthal op campus Heiveld en in sporthal Rozebroeken. De zaal op campus Heiveld bestaat uit twee sportvloeren gescheiden door een akoestisch gordijn. Er is ook een polyvalente zaal voor zachte sporten (dans …).

Er is ook openluchtaccommodatie voor voetbal en basketbal.

Sporthal_1

Op campus Visitatie beschikken de leerlingen ook over een openlucht basketbalterrein, een klein voetbalveld en een volleybalterrein.

De voorbije jaren is veel geïnvesteerd om de school veiliger, moderner en aantrekkelijker te maken. Dit is gebeurd via een groot bouw- en verbouwproject.
Op de beide campussen werden de trappenhallen gecompartimenteerd en werd overal veiligheidsverlichting aangebracht.
Op campus Heiveld is de oude kapel volledig gerenoveerd en opgedeeld in drie ruimtes:
– een middenstuk te gebruiken als bezinningsruimte / polyvalente zaal
– een muzieklokaal
– een polyvalent lokaal o.a. voor Leefsleutelsnieuwbouw-1

Naast deze verbouwingswerken is vorig jaar een groot bouwproject gerealiseerd. Een nieuw klassengebouw zorgt ervoor dat onze derdejaars een jaar langer op campus Heiveld kunnen blijven waardoor de tegelijk de drukte op campus Visitatie verlichten.

Het nieuwe klassengebouw bestaat uit 7 goed uitgeruste vaklokalen, 6 gewone klaslokalen en een vergaderruimte. Naast het klassengebouw bevindt zich de nieuwe overdekte fietsenbergplaats, goed voor zo’n 400 fietsen. Ook de speelplaats werd helemaal heraangelegd: de combinatie van verhard gedeelte en groen zorgt ervoor dat het een aangename plaats is voor onze leerlingen om te ontspannen.