Accommodatie

Het Sint-Janscollege is een school aan de rand van de stad, maar toch door veel groen omgeven. De beide campussen beschikken over goed uitgeruste lokalen, voorzien van ICT (computer, beamer, geluidsinstallatie, internetverbinding …). Op elke campus zijn er computerklassen, lokalen voor wetenschappen en een geactualiseerde bibliotheek.

De lessen L.O. vinden plaats in de eigen sporthal op campus Heiveld en in sporthal Rozebroeken. De zaal op campus Heiveld bestaat uit twee sportvloeren gescheiden door een akoestisch gordijn. Er is ook een polyvalente zaal voor zachte sporten (dans …).

Er is ook openluchtaccommodatie voor voetbal en basketbal.

Sporthal_1

Op campus Visitatie beschikken de leerlingen over een openlucht basketbalterrein en een voetbalterrein.

De voorbije jaren is veel geïnvesteerd om de school veiliger, moderner en aantrekkelijker te maken. Dit is gebeurd via een groot bouw- en verbouwproject.
Op de beide campussen werden de trappenhallen gecompartimenteerd en werden overal veiligheidsvoorzieningen aangebracht.
Op campus Heiveld is de oude kapel gerenoveerd en opgedeeld in drie ruimtes:
– een middenstuk te gebruiken als bezinningsruimte / polyvalente zaal
– een muzieklokaal
– een polyvalent lokaal, o.a. voor Leefsleutelsnieuwbouw-1

Een nieuw klassengebouw zorgt ervoor dat de derdejaars een jaar langer op campus Heiveld kunnen blijven, waardoor tegelijk de drukte op campus Visitatie verlicht.

Het nieuwe klassengebouw bestaat uit 7 goed uitgeruste vaklokalen, 6 gewone klaslokalen en een vergaderruimte. Naast het klassengebouw bevindt zich de nieuwe overdekte fietsenbergplaats, goed voor 400 fietsen. Ook de speelplaats werd helemaal heraangelegd: de combinatie van verhard gedeelte en groen zorgt ervoor dat het een aangename plaats is voor onze leerlingen om te ontspannen.