Inschrijvingen 2020 – 2021

Eerste leerjaar A

 

Eerste jaar
Infoavond voor ouders

Een overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs vraagt heel wat tijd en overleg. Om een goede studiekeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren goed geïnformeerd zijn. Daarom organiseren we een infoavond voor ouders van leerlingen in het huidige 6de jaar van de basisschool. Op die avond krijgen de ouders informatie over ons studieaanbod, onze visie, ons opvoedingsproject en over onze schoolcultuur.

Dit schooljaar ging de infoavond door op donderdag 13 februari 2020 om 19.30 u. op campus Heiveld.

Openschooldag

Onze openschooldag  ging door op zaterdag 7 maart  van 14 uur tot 18 uur en was hét moment bij uitstek om kennis te maken met onze school. We gaven rondleidingen en zo ontdekten velen studieaanbod, de vaklokalen, de middagactiviteiten…

Met specifieke vragen over een inschrijving kan u ook terecht bij de pedagogisch directeur van de eerste graad: sabine.joos@sjc-gent.be

Digitaal aanmeldingssysteem

Inschrijvingen in Gent worden geregeld via het Lokaal Overlegplatform Secundair Onderwijs.

Vanaf maandag 23 maart 2020 om 12 uur ’s middags tot en met 8 mei 12 uur ’s middags dient u zich digitaal aan te melden via het Centraal Aanmeldingsregister: meldjeaansecundair.gent.be Binnen deze periode speelt het tijdstip van aanmelding geen rol.

Broers en zussen en kinderen van personeel genieten van een voorrangsregel, maar moeten zich ook via het CAR aanmelden!

Na de aanmeldingsperiode wordt u op 15 mei 2020 per mail op de hoogte gebracht voor welke school u een ticket krijgt. Omzetten van dit ticket in een inschrijving kan vanaf  zaterdag 16 mei tot en met woensdag 10 juni 2020.

Tweede tot en met zesde jaar
Inschrijvingen voor het 2de tot het 6de jaar zijn mogelijk vanaf maandag 25 mei 2020.

U neemt daarvoor contact op met de directie.

Heeft u nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren:

Campus Heiveld: 09 228 32 40  heiveld@sjc-gent.be

Campus Visitatie: 09 228 34 62  visitatie@sjc-gent.be