Kangoeroewestrijd eerste graad

Gepost op 12 mei 2020 om 15:12 • Uncategorized

Wallabie, de Kangoeroewedstrijd voor de eerste graad, heeft ook dit jaar het wiskundig denken van duizenden Vlaamse leerlingen op de proef gesteld. Door de omstandigheden kon de wedstrijd uitzonderlijk niet op school georganiseerd worden, maar vond volledig online plaats. De deelnemers mochten zich gedurende maximaal 75 minuten het hoofd breken over 24 vraagstukken. Overal in Vlaanderen waren er minder deelnemers dan andere jaren, maar ze waren des te gemotiveerder om hun beste beentje voor te zetten: De gemiddelde scores liggen dit jaar enkele punten hoger dan bij de voorgaande edities.

Ook onder onze leerlingen waren er opnieuw heel wat strijdlustigen, en een groot aantal van hen behaalde een knap resultaat. Margot uit 2LA1 diende zelfs een foutloze proef in en behaalde dus het maximum van 120/120. In heel Vlaanderen slaagden slechts 210 leerlingen van de 10.266 deelnemende tweedejaars daarin. Een heel straffe prestaties dus!

Met 116/120 staat de tweede beste score onder onze leerlingen op naam van Auke uit 2GL. Vier leerlingen met 115 punten delen de derde plaats: Hannes uit 2LS, Lucas uit 2MS1, Lara uit 2LA1, en Elise uit 1MS2, die van onze eerstejaars het grootste aantal correcte antwoorden wist te geven. Daarmee nestelt ze zich in de kopgroep bij de beste 316 leerlingen uit het eerste jaar in Vlaanderen, op een totaal van 9.613. Ook deze leerlingen verdienen allemaal een grote pluim!

Alle deelnemers krijgen als beloning een officieel certificaat en een leuke sleutelhanger. De leerlingen met de beste resultaten krijgen bovendien een uitdagend denkspel van Smart Games of Eureka.

De school dankt alle leerlingen die hebben deelgenomen voor hun inzet!