Projecten

‘Les volgen’ wordt steeds meer een actief iets – en gelukkig maar… Kennis doe je niet alleen op door aandachtig te luisteren, maar ook door zelf aan de slag te gaan! Door projecten doen leerlingen heel wat nuttige ervaring op. Kijk snel verder om te zien welke projecten er nog op school georganiseerd worden.

  • SAVA?
    Een sociaal project ten dienste van de mensen uit de schoolbuurt met initiatieven van klusjesdienst tot bejaardenbezoek.
  • MOS
    Trotse deelnemer aan Milieuzorg Op School.

Werkgroepen

De pastorale werkgroep

Stille Ruimte SJC is ervan overtuigd dat een school meer is dan het geheel van de lessen die er onderwezen worden. Adolescenten hebben vaak nood aan wat bezinning en verdieping. De pastorale werkgroep zorgt hiervoor met een ruim programma dat onder andere bezinningsdagen omvat. De school promoot ook engagement, met deelname aan projecten zoals Broederlijk Delen en Amnesty International. Vele leerlingen kijken uit naar de befaamde Broederlijk-Delen-Quiz (organisatie van het oudercomité) en de serene Schrijf-Ze-Vrij-Actie.

De werkgroep ter promotie van de school

Werkgroep PRDe SJCourant en de schoowebsite die u nu bezoekt geven u een goed idee van alle activiteiten op SJC. Overtuigd van de waarde van deze dynamiek op school zet de promotiegroep dan ook op regelmatige tijdstippen en op een vaak originele manier de school in de kijker.