Projecten

‘Les volgen’ wordt steeds meer een actief iets – en gelukkig maar… Kennis doe je niet alleen op door aandachtig te luisteren, maar ook door zelf aan de slag te gaan! Door projecten zoals de minionderneming doen leerlingen heel wat nuttige ervaring op. Kijk snel verder om te zien welke projecten er momenteel op school georganiseerd worden.

  • SAVA?
    Een sociaal project ten dienste van de mensen uit de schoolbuurt met initiatieven van klusjesdienst tot bejaardenbezoek en zelfs sporttornooi.
  • De minionderneming
    Proeven van het echte bedrijfsleven, maar dan op jongerenschaal.
  • MOS
    Trotse deelnemer aan Milieuzorg Op School.

Werkgroepen

De milieuraad

MilieuraadMilieuraad SJC heeft een hart voor het milieu. De milieuraad vestigt de aandacht van leerlingen én personeelsleden op de broodnodige zorg voor ons milieu. Wie zich bekommert om het regenwoud, kan ook op de speelplaats, in de klassen en de lerarenkamer zorg dragen voor het milieu. Met allerhande (ludieke) acties en uitstappen benadrukt de milieugroep het belang van bijvoorbeeld recyclage en respect voor het groen op en buiten de school.

De pastorale werkgroep

Stille Ruimte SJC is ervan overtuigd dat een school meer is dan het geheel van de lessen die er onderwezen worden. Adolescenten hebben vaak nood aan wat bezinning en verdieping. De pastorale werkgroep zorgt hiervoor met een ruim programma dat onder andere bezinningsdagen en eucharistievieringen omvat. De school promoot ook de naastenzorg met deelname aan projecten zoals Broederlijk Delen en Amnesty International. Vele leerlingen kijken uit naar de befaamde Broederlijk-Delen-Quiz, de serene Schrijf-Ze-Vrij-Acties en de occasionele lessenmarathon ten voordele van een goed doel.

De werkgroep ter promotie van de school

Werkgroep PRStilstand is achteruitgang. Daarom besteedt SJC veel tijd en moeite aan nieuwe initiatieven. En het spreekt voor zich dat de school aan die initiatieven ook enige ruchtbaarheid wil geven. De SJCourant en de schoolsite die u nu bezoekt geven u een goed idee van alle activiteiten op SJC. Overtuigd van de waarde van deze dynamiek op school zet de promotiegroep dan ook op regelmatige tijdstippen en op een vaak originele manier de school in de kijker.