Milieuzorg op school (MOS)

Mos groeit niet alleen tussen de stenen, maar ook in de scholen! MOS staat voor Milieuzorg Op School. Het is een milieuzorgproject van kleuter- tot hogeschool. Het MOS-project helpt de school om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te bouwen. Meer op: Wat is MOS?

SJC, Groene School!Mos staat voor Milieuzorg op school. Onze school schreef zich in bij dit project, om het groene logo van Mos te behalen. Dit is een erkenning voor de inspanningen die door heel het schoolteam worden gedaan om het milieu een stukje te helpen naar een betere toekomst. Mos biedt een methode aan in projectvorm waar vooral milieu en burgerzin in voorkomen.

MOS Logo

We zoeken ouders en leerlingen die actief willen helpen in de organisatie van de milieuacties. Als je ideeën hebt zijn die altijd welkom!

Wij doen ook mee aan de Dikketruiendag. Met z’n allen moeten we in België de uitstoot van broeikasgassen met 7,5% verminderen. We roepen iedereen op, om met de fiets naar de school te komen, en een dikke trui aan te doen. We zetten ook de verwarming enkele graden lager.