Bereikbaarheid

Beide campussen van het SJC zijn vlot bereikbaar met de fiets, te voet, het openbaar vervoer en met de wagen. Om de verkeerschaos echter zoveel mogelijk te drukken, moedigen we het gebruik van fiets en openbaar vervoer zoveel mogelijk aan.

Hoe bereik je SJC met het openbaar vervoer?

Bussen 38, 39, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78 vanuit Oostakker, Lochristi, Oude Bareel, Beervelde, Zeveneken, Zaffelare, Wachtebeke, Desteldonk en Dampoort

NIEUW: Bus 76 vertrekt vanaf nu vanuit Wachtebeke!

  • Voor campus Heiveld stap je af aan de halte Grondwetlaan (Potuit). Via het stadspark bereik je het achterpoortje van de school en stap je de speelplaats op.
  • Voor campus Visitatie bevindt de halte zich aan het dienstencentrum van Sint-Amandsberg.

Bussen 3, 6, 34, 35 en 36 (Beervelde, Destelbergen, Heusden, Laarne, Kalken, Mariakerke, en Gentbrugge) voeren je tot de Dampoort. Daar stap je over op een van de bussen 38, 39, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78.

Bussen 17 en 18 vanuit Drongen brengen je rechtstreeks tot op de Victor Braeckmanlaan (halte Bromeliastraat).

Abonnementen (trein/tram/bus)

Vlot bereikbaar met openbaar vervoer.Je reist verschillende keren per week met bus of tram: je kiest voor een Buzzy Pazz. Dit is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar. Hiermee mag je onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn. Om een Buzzy Pazz te bekomen ga je langs in een lijnwinkel of bestel je online. De startdatum van je abonnement kan je vrij kiezen. Een Buzzy Pazz is geldig voor 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Meer info op buzzynet.be

  • Om je abonnement online te kopen, klik hier.
  • Om je route te plannen, klik hier.
  • Voor De Lijn op je smartphone, klik hier.

Je reist met trein en bus: in elk NMBS-station kan je een abonnement kopen voor een treintraject gecombineerd met een netabonnement van De Lijn. Zo’n gecombineerd abonnement is goedkoper dan twee afzonderlijke abonnementen en biedt je dezelfde gebruiksvoorwaarden.