Openschooldag 2018

Gepost op 30 maart 2018 om 07:24 • Uncategorized

Klik hier om het fotoalbum te bekijken

Openschooldag op 3 februari 2018 groot succes!

Op zaterdag 3 februari stonden de deuren van onze school op campus Heiveld weer wagenwijd open voor leerlingen van het 6de leerjaar en hun ouders. Er was een massale opkomst, niet alleen van 12-jarigen, maar ook van leerlingen uit het 5de leerjaar. Ouders maken blijkbaar al vroeg werk van de keuze van een school voor hun zoon of dochter in het secundair onderwijs.

Het St.-Janscollege heeft heel wat te bieden op zo’n openschooldag. Er zijn drie klassenblokken en een sporthal, in de inkomhal is er een infostand en het schoolrestaurant is omgebouwd tot een gezellig cafetaria.

Vooral de nieuwbouw aan de overzijde van de speelplaats trekt de kijklustigen aan. Daar worden de vaklokalen opengesteld en zijn er demonstraties en tentoonstellingen. Leerkrachten leiden de bezoekers rond, ook in de klaslokalen van het klassengebouw aan de Heiveldstraat, waar het studieaanbod van onze school wordt gepresenteerd. In het oudste gebouw kan men niet voorbij aan de gerenoveerde kapel, de muziekklas, de P.O.-klas en het lokaal waar de resultaten van de middagactiviteiten worden uitgestald.

Het gonsde van de drukte op die zaterdagnamiddag tussen 14u en 18u. De bezoekers waren tevreden én overtuigd dat deze school zeker tot hun voorkeursrijtje zou behoren bij de aanmelding bij het CAR!