SJC Alumni

Aan alle afgestudeerden van SJC, O.L.V. Visitatie, SJB

Het is onze bedoeling banden te smeden tussen de oud-leerlingen onderling en de school waar ze zijn afgestudeerd.

Dit kan o.a. via onze SJCOURANT.

Heel veel oud-leerlingen hebben elkaar reeds teruggevonden via een groep op Facebook.

Klik hier voor de link naar Sint-Janscollege Alumni.


Oud-leerlingenfeest

21 maart 2020  maar ook 10.10.2020 DEFINITIEF  AFGELAST!  

We wachten af tot alles weer veilig georganiseerd kan worden en zullen jullie o.a. langs deze weg op de hoogte houden. Jubilarissen zullen hiervoor een nieuwe uitnodiging ontvangen. De anderen zijn ook welkom later op de avond.

Be safe en save the date!

Mailings zijn erg duur geworden. Mede daarom hebben wij sinds enkele jaren enkel de jubilarissen aangeschreven. Ondertussen zijn dat 5 groepen geworden: 10, 20, 30, 40 en 50 jaar afgestudeerd.

Zij krijgen uiteraard een speciaal programma aangeboden en worden daarom persoonlijk uitgenodigd.

Maar…natuurlijk zijn ook de andere jaren welkom. Er zijn zelfs nog twee mogelijkheden:

1. Je neemt deel aan het feestmaal.

2. Je komt later (vanaf 21 u.) om een glas te drinken en een praatje te maken met de aanwezige leerkrachten.

Zorg dat je er bij bent en spreek zoveel mogelijk met elkaar af. Allemaal welkom!

Voor de algemene uitnodiging (= NIET-jubilarissen) van 2020, klik hier.

SJB GL 1969

Voor foto’s van jubilerende jaren in 2018, klik hier voor SJB.

Voor foto’s van jubilerende jaren 2016, klik hier voor Visitatie.

 

 

Lander Gyselinck (retorica SJC 2005) won de Vlaamse Cultuurprijs Muziek 2015. Hij is een vaste waarde op de nationale en internationale jazzscène, zowel als muzikant als componist. Hij is onder meer bekend van zijn kwintet STUFF waarmee hij een crossgenre tussen hiphop en elektronische jazzfunk verkent.  Lander volgde jazz en lichte muziek aan de Conservatoria van Gent en Brussel en studeerde een jaar aan de befaamde New School for Jazz en Contemporary Music in New York. We feliciteren onze oud-leerling met deze prijs en wensen hem veel succes in zijn verdere artistieke loopbaan.


Peter Monsaert (retorica SJB 1993) ontving op 23 februari 2016 de cultuurprijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor het scenario van zijn tweede langspeelfilm Le Ciel Flamand. De eerste langspeelfilm van Peter, Offline, ging in 2012 in première op het Film Fest Gent. We feliciteren onze oud-leerling met deze cultuurprijs en kijken al uit naar de release van zijn tweede film die gepland is voor later dit jaar.


Oud-leerling en onderwijsexpert Dirk Van Damme.
Dirk is 57 jaar, professor onderwijskunde (UGent), staat aan het hoofd van de ‘Innovation and Measuring Progress Division’ van de OESO, is vader van twee volwassen kinderen en woont en werkt momenteel in Frankrijk. Hieronder een link naar een interview dat verscheen in KLASSE.

“Ons onderwijs is niet klaar voor de 21ste eeuw”


Wouter Hamelinck, laatste jaar voor de fusie (schooljaar 1999-2000), heeft weer eens zijn best gedaan in zijn specialiteit, zijnde, lopen, lopen, lopen en lopen …

Wie zijn andere (loop)activiteiten wil volgen kan ze bekijken op zijn website: http://wouter.ptityeti.be/
Wie het nieuws op TV gemist heeft kan zijn laatste exploot, de Himalaya-race, nog eens bekijken via onderstaande link

Himalaya race


Eline Berings, (oud-leerlinge 2004) is verkozen tot STRAFSTE SPORTER van GENT.

Dikke proficiat Eline!

Meer…


Jeroen De Wit, (oud-leerling 2008) is verkozen tot beste studentenondernemer met zijn bedrijf Rgbscape. Samen met twee medestudenten begon hij al tijdens zijn SJC-loopbaan websites in elkaar te steken. Drie jaar later ontwierpen de drie al tientallen websites.

Dikke proficiat Jeroen!

Meer informatie over Jeroen vind je op http://www.rgbscape.be/


Proficiat aan VRT-verkeersanker Hajo Beeckman (oud-leerling 1989) met de ontvangst van de Grote Prijs Jan Wauters voor zijn uitmuntend taalgebruik! De jury omschreef Hajo als “een verkeersanker dat ons met een rustige klasse helder en efficiënt door de ergste files leidt”. Gefeliciteerd Hajo!

Geschiedenis OLB

Onze eerste afgestudeerden zwaaiden af in 1967.

Een eerste bond werd kort nadien boven de doopvont gehouden en kreeg als doopnaam ‘Als ’t past bi appetite’. Een onvoorziene jeugdziekte maak te een einde aan het kortstondig leven van onze eerste bond. Bij de viering van het 25-jarig bestaan van SJB groeide bij enkelen de interesse in een oud-leerlingenbond en werden enkele concrete plannen gerealiseerd. Wij denken hierbij aan de uitstap naar het ‘Verdronken Land van Saeftinghe’ en aan de jaarlijkse feestmaaltijd aangeboden aan al onze afgestudeerden.

Vanaf 1987 kreeg onze bond iets meer wind in de zeilen dankzij de inzet van enkele leraars (zelf oud-leerling) en enkele gemotiveerde leden die samen het werkcomité van OLB-SJB zouden vormen. In 2002 smolten de oud-leerlingenbonden van de O.L.V. Visitatiehumaniora samen met die van het Sint-Jan Berchmanscollege en veranderde de naam in OLB-SJC.


Contact

Het adressenbestand wordt continu aangepast. Daarom een oproep om ons via de beschikbare communicatiekanalen (o.a. e-mailadres olb@sjc-gent.be) op de hoogte te brengen van je correcte coördinaten.

 

Nieuws van oud-leerlingen kan je voortaan vinden tussen het andere nieuws.