Moderne met STEM (1e jaar)

 

Inhoud

De optie STEM (= Science, Technology, Engineering, Mathematics) is een uitdagende en veelzijdige opleiding. Het basispakket wordt hier aangevuld met 5 uur STEM waarin wiskundige, technologische en wetenschappelijke projecten worden uitgewerkt en waarin de basis van computerwetenschappen (= programmeren) wordt aangeleerd. Er wordt hierin sterk probleemoplossend gewerkt.  Daarnaast wordt aandacht besteed aan het creatieve en de vormgeving. Dit betekent wel dat je de leerstof voor de algemene vakken wiskunde, Nederlands en Frans in minder lesuren moet verwerken.

Voor wie bedoeld?

De leerling die voor deze optie kiest, is leergierig, heeft een specifieke interesse in en is sterk geboeid door wetenschappen, wiskunde, techniek en informatica. Je wil graag bijkomende uitdaging voor deze vakken. In de basisschool behaalde je heel goede resultaten voor alle vakken. Je houdt rekening met het advies dat je kreeg bij het eindrapport van het 6de leerjaar.

Wat na het 1ste jaar?

Deze optie bereidt je voor op het tweede jaar met basisoptie Moderne Talen en Wetenschappen (met of zonder STEM of een andere basisoptie die leidt naar een 3de jaar ASO, TSO of KSO.

Lessentabel