Inschrijvingen

Inschrijven in het 1ste leerjaar A

Infoavond voor ouders

Een overgang van de basisschool naar het secundair onderwijs vraagt heel wat tijd en overleg. Om een goede studiekeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren goed geïnformeerd zijn. Daarom organiseren we een infoavond voor ouders van leerlingen in het huidige 6de leerjaar van de basisschool. Op die avond krijgen de ouders informatie over ons studieaanbod, onze visie, ons opvoedingsproject en onze schoolcultuur.

Deze infoavond heeft digitaal plaatsgevonden op donderdag 11 februari 2021.

Openschooldag

Onze openschooldag  ging digitaal door op zaterdag 6 maart 2021  van 10 uur tot 18 uur. We werkten hard aan deze uitzonderlijke editie, en mocht je er door omstandigheden niet bij geweest zijn op 6 maart, dan tonen we jou op deze website niet zonder fierheid het resultaat van ons werk. Je zal de school goed leren kennen: ons aanbod, onze spirit, ons enthousiasme om jongeren te begeleiden tussen hun twaalfde en achttiende levensjaar.

Word jij ook ‘fan van Sint-Jan’? Klik dan hier en kom binnen. Met specifieke vragen over een inschrijving kan u ook terecht bij de pedagogisch directeur van de eerste graad: sabine.joos@sjc-gent.be

Digitaal aanmeldingssysteem

Inschrijvingen in Gent worden geregeld via het Lokaal Overlegplatform Secundair Onderwijs.

Vanaf maandag 22 maart 2021 om 12 uur ’s middags tot en met woensdag 21 april 12 uur ’s middags meld je je digitaal aan via het Centraal Aanmeldingsregister (CAR): meldjeaansecundair.gent.be Binnen deze periode speelt het tijdstip van aanmelding geen rol. Broers en zussen en kinderen van personeel genieten van een voorrangsregel, maar moeten zich ook via het CAR aanmelden!

Na de aanmeldingsperiode word je op maandag 3 mei 2021 per mail op de hoogte gebracht voor welke school je een ticket krijgt. Omzetten van dit ticket in een inschrijving kan vanaf  woensdag 5 mei tot en met maandag 31 mei 2020.

Inschrijven in het tweede tot en met zesde jaar

Inschrijvingen voor het 2de tot het 6de jaar zijn mogelijk vanaf maandag 19 april 2021. Je neemt daarvoor contact op met de directie.

Heb je nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie