Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62

4de jaar – Grieks-Latijn

In het 4de jaar worden de twee klassieke talen verder uitgediept. De laatste puzzelstukken van de taalstudie en vocabularium worden op hun plaats gelegd, oefeningen zetten de theorie vast en nieuwe teksten bieden zich aan.  Ze worden nu wel wat complexer. Tekst vertalen, begrijpen en kritisch benaderen wordt een uitdagende bezigheid.

Je maakt kennis met enkele werken die beroemde Romeinen (G. Iulius Caesar, P. Ovidius Naso) en Grieken (Herodotus) hebben geschreven en die sindsdien behoren tot het culturele erfgoed van Europa.

Caesar


Ovidius


Herodotus


De vertaling van deze boeiende teksten is een spannende test voor je brein, waarbij je al je kennis van woordenschat en spraakkunst moet inschakelen om de uitdaging van interpreteren en verbanden leggen tot een goed einde te brengen.

Je begrijpt dat het belangrijk blijft om de spraakkunst en woordenschat op een aanvaardbaar en werkbaar peil te houden. Daarom blijven ook deze aspecten in de tweede graad heel belangrijk, maar niet alles is steeds nieuw en door bewuste herhaling en inoefening wordt dit onderdeel een meer hapklare brok.

Lessentabel

Lessentabellen 4de jaar – 2023-2024

Derde graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende studierichtingen in de 3de graad

  • Grieks-Latijn
  • Grieks-wiskunde
  • Latijn-moderne talen
  • Latijn-wetenschappen
  • Latijn-wiskunde

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie