Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Accommodatie

Een school aan de rand van de stad

Het Sint-Janscollege ligt in een groene omgeving aan de rand van de stad.

Goed uitgeruste klaslokalen

Beide campussen beschikken over goed uitgeruste lokalen, voorzien van een projector of smartboard en een geluidsinstallatie. Op elke campus zijn er gewone klaslokalen, vaklokalen, en een bibliotheek.

Ruimte om te sporten

De lessen LO vinden plaats in de eigen sporthal op campus Heiveld en in sporthal Rozebroeken, op wandelafstand van de school. De sporthal op campus Heiveld heeft twee sportvloeren, gescheiden door een akoestisch gordijn. Er is ook een polyvalente zaal en een buitenterrein voor basketbal. Op campus Visitatie beschikken de leerlingen over een openluchtbasketbalterrein en een klein voetbalveld.

 

 

Veilige, moderne en aantrekkelijke campussen

De voorbije jaren is veel geïnvesteerd om de school veiliger, moderner en aantrekkelijker te maken. Dit is gebeurd via een groot bouw- en verbouwproject. Op de beide campussen werden de trappenhallen gecompartimenteerd en werd veiligheidsverlichting aangebracht.

Op campus Heiveld is de oude kapel gerenoveerd en opgedeeld in drie ruimtes:

  • een middenstuk te gebruiken als bezinningsruimte / polyvalente zaal
  • een muzieklokaal
  • een polyvalent lokaal o.a. voor Leefsleutels

Nieuw klassengebouw en nieuwe speelplaats op campus Heiveld

Een nieuw klassengebouw zorgt ervoor dat de derdejaars een jaar langer op campus Heiveld kunnen blijven, waardoor tegelijk de drukte op campus Visitatie wordt verlicht. Het nieuwe klassengebouw bestaat uit 7 goed uitgeruste vaklokalen, 6 gewone klaslokalen en een vergaderruimte.

Naast het klassengebouw bevindt zich de nieuwe overdekte fietsenbergplaats met ruimte voor zo’n 400 fietsen.

Ook de speelplaats werd heraangelegd: de combinatie van verhard gedeelte en groen zorgt ervoor dat het een aangename plaats is om te ontspannen, met zitbanken, tafelvoetbal en pingpongtafels.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie