Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Internationalisering

Werkgroep Internationalisering

Sinds enkele jaren hebben we een goed draaiende werkgroep Internationalisering op school.

Met deze werkgroep zijn we actief op drie vlakken

EPAS of ‘European Parliament Ambassador school’

Dit is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden. Sinds twee schooljaren hebben we op school meerdere “senior ambassadors”  (leerkrachten) en “junior ambassadors”(leerlingen), die het programma schragen. We werken aan de EU-kennis van de leerlingen en trainen hun democratische vaardigheden, zoals kritische burgerzin.

Erasmus + projecten

Uitwisselingen voor leerlingen en leerkrachten.

Wij hebben:

Een KA1 project i.v.m. Chromebooks
Collega’s doen studiereizen naar verschillende scholen om te zien hoe ze daar de Chromebooks gebruiken. Geregeld komen er ook buitenlandse leerkrachten bij ons ideeën opdoen.

Een KA2 project ivm duurzaamheid
Een project met partners uit Denemarken, Noorwegen en Spanje. Het project gaat op zoek naar hoe wij de huidige ecologische problemen kunnen aanpakken. Hoe we ons steentje kunnen bijdragen om het milieu te beschermen en hoe we anderen zouden kunnen stimuleren om het ook te doen.

Een KA2 project rond Chocolade
In dit project werken leerlingen onder andere over de geschiedenis, het productieproces, het fair trade gehalte van chocolade. Ze doen dit met leerlingen uit de Azoren, Barcelona, Budapest en Pisa. De leerlingenuitwisseling naar Barcelona is al achter de rug.

Dit project is afgerond. Je vindt het verslag en de handleiding van de leerkrachten via deze linken: Here is the link to the Digital Journal and the Teachers’ Manual.

Milieu en Vrijwilligerswerk.
In het verleden waren er ook projecten met leerling uitwisselingen met Milieu en Vrijwilligerswerk als thema

eTwinning projecten

eTwinning is een platform voor onderwijsmensen werkzaam op een school in één van de Europese landen. Het platform helpt ons te communiceren, samen te werken, projecten te ontwikkelen en te delen. We gebruiken dit in onze relatie met onze Europese gast scholen en om onze leerlingen te laten communiceren met de leerlingen uit die scholen.

Recente info, uitgebreide reisverslagen en foto’s

Horsens (Denemarken) november 2021

Azoren oktober 2021

Barcelona 2019

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie