Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Internationalisering

We hebben een goed draaiende werkgroep Internationalisering op school. Deze werkgroep is actief op drie vlakken:

EPAS of ‘European Parliament Ambassador school’

Dit is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden. Sinds twee schooljaren hebben we op school meerdere “senior ambassadors” (leerkrachten) en “junior ambassadors”(leerlingen) die het programma schragen. We werken aan de EU-kennis van de leerlingen en trainen hun democratische vaardigheden zoals kritische burgerzin.

Erasmus +

Uitwisselingen voor leerlingen en leerkrachten. We hebben net twee projecten afgerond:

Een KA2-project rond duurzaamheid

Een project met partners uit Denemarken, Noorwegen en Spanje. Het project ging op zoek naar hoe wij de huidige ecologische problemen kunnen aanpakken – hoe we ons steentje kunnen bijdragen om het milieu te beschermen en hoe we anderen zouden kunnen stimuleren om het ook te doen.

Een KA2-project rond chocolade

In dit project werken leerlingen onder andere rond de geschiedenis, het productieproces en het fair-tradegehalte van chocolade. Ze doen dit met leerlingen uit de Azoren, Barcelona, Budapest en Pisa. De leerlingenuitwisseling naar Barcelona is al achter de rug.

Je vindt het verslag en de handleiding van de leerkrachten hier: Digital Journal en Teachers’ Manual.

In het verleden waren er ook projecten met leerlingenuitwisselingen met Milieu en Vrijwilligerswerk als thema. Nu schrijven de leerkrachten aan een uitwisseling rond ‘traces of war’. Partners zullen Duitsland, Oostenrijk, Polen en Frankrijk zijn. Een samenwerking met een lagere school uit Keulen zit ook in de pijplijn.

eTwinningprojecten

eTwinning is een platform voor onderwijsmensen werkzaam op een school in één van de Europese landen. Het platform helpt ons te communiceren, samen te werken, projecten te ontwikkelen en te delen. We gebruiken dit in onze relatie met onze Europese gastscholen en om onze leerlingen te laten communiceren met de leerlingen uit die scholen.

Recente info, uitgebreide reisverslagen en foto’s

Neem een kijkje op de facebookpagina SJC-ERASMUS+

Challeco 2023

Pisa 2022

Budapest 2022

Horsens (Denemarken) november 2021

Azoren oktober 2021

Barcelona 2019

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie