Oud-leerlingen

SJC Alumni

Aan alle afgestudeerden van SJB, O.L.V. Visitatie (tot 2000) en SJC (vanaf 2000)

We willen banden smeden tussen onze oud-leerlingen onderling en de school.
Heel veel oud-leerlingen hebben elkaar reeds teruggevonden via een groep op Facebook. Klik hier voor de link naar Sint-Janscollege Alumni.

Oud-leerlingenavond 18 maart 2023

Voor de oud-leerlingenavond van 18 maart nodigen we in het bijzonder de jubilarissen uit: afgestudeerden van de jaren 1973 (SJB), 1983 (SJB en OLV Visitatie), 1993 (SJB en OLV Visitatie), 2003 (SJC) en 2013 (SJC). Zij kregen een persoonlijke uitnodiging. Ontving je die niet, stuur dan een bericht naar olb@sjc-gent.be

Ook alle andere oud-leerlingen zijn welkom vanaf 20.00u.

We zorgen voor drank en een hap, die je aan democratische prijzen kan kopen in onze foodtruck (hamburger + frietjes – ook een veggieburger is mogelijk).

Voor een praktische en vlotte organisatie willen we zicht krijgen op het aantal aanwezigen. Daarom is inschrijven verplicht. Je doet dat door 10 EURO per persoon over te schrijven op het rekeningnummer BE 44 0682 0020 0145 van OLB-SJC. Let wel: dit inschrijvings-bedrag krijg je op de dag van de oud-leerlingenavond volledig terug in de vorm van een drankkaart.

De uiterste datum voor inschrijving is maandag 13 maart. Je vermeldt in de mededeling ‘SJC + je naam + jaar van afstuderen’.

We hopen je te mogen verwelkomen. Mag het een aangenaam weerzien zijn met ex-klasgenoten en oud-leerkrachten.

Heb je vragen, dan kan je die kwijt op olb@sjc-gent.be

Klasfoto retorica SJB 1993 Wetenschappelijke A

Enkele sfeerbeelden van vorig jaar.

Contact

Ons adressenbestand wordt continu aangepast. Daarom een oproep om ons via de beschikbare communicatiekanalen (o.a. e-mailadres olb@sjc-gent.be) op de hoogte te brengen van je correcte coördinaten.

Oud-leerlingen actief

‘Klasuitstap’ 16 oktober 2021 door retorica SJB 1971

Door Corona was onze bijeenkomst in 2020 niet kunnen doorgaan, maar nu kon onze negende (onafgebroken)  samenkomst wel plaatsvinden. We trokken naar Sint-Truiden, in het verre (?) Limburg, waar de heer en mevrouw Jacques de Kroes en Inés Corryn ons meer dan hartelijk verwelkomden in hun omgeving, daar  waar ze de voorgaande jaren zelf telkens  de trip naar Oost-Vlaanderen deden.
Als militaire beroepspiloot bleek Jacques goed thuis – zelfs wat heer en meester – in de Droneport/Limburg Regional Airport,  een gloednieuw complex sedert 2019 in gebruik genomen.
Na een nodig ‘bakje troost’ begon een opzienbarende rondleiding in de vergaderkamer, verkeerstoren en loodsen waar we zelf konden plaatsnemen in een Mirage V-tuig.
Het zestienkoppig gezelschap kon in de luchthavenrestaurant getuigen van een heerlijk menu door de ’Droneport Cuisine’ bereid en geanimeerd door heel wat straffe verhalen die ook werden opgedist.
Een rondgeleid bezoek aan de plaatselijke brouwerij Van Wilder (door de CEO zelf) deed de tongen nog meer loskomen en zo was de dag voorbij. Je zou voorwaar niet gedacht hebben dat deze collega’s 50 jaar geleden het Sint-Jan Berchmanscollege verlieten en nu vrijwel knarre zeventigers zijn!
Inrichters en deelnemers zijn gelukkig dit allemaal nog te hebben kunnen meemaken, en hop naar volgend jaar (telkens de derde zaterdag van oktober) want dan  kan dit zalig gebeuren voor de tiende keer plaatsvinden !

Willem Raman (verslaggever en organisator).

Oud-leerlingen in de kijker

Kenneth Gysel en Michiel Vanhee schreven een fietsgids over het Pays des Collines, de lieflijke streek ten zuiden van Ronse. Aanbevolen!

We feliciteren Peter Monsaert (retorica SJB 1993) met de ster die hij kreeg op het filmfestival van Oostende. Peter mocht zijn ster zelf onthullen op de Walk of Fame op de zeedijk. Peter regisseerde ook een nieuwe film: ga kijken naar ‘Nowhere’!

Lander Gyselinck (retorica SJC 2005) won de Vlaamse Cultuurprijs Muziek 2015. Hij is een vaste waarde op de nationale en internationale jazzscène. Hij is onder meer bekend van zijn kwintet STUFF waarmee hij een crossgenre tussen hiphop en elektronische jazzfunk verkent.  Lander volgde jazz en lichte muziek aan de Conservatoria van Gent en Brussel en studeerde een jaar aan de befaamde New School for Jazz en Contemporary Music in New York. We feliciteren onze oud-leerling met deze prijs en wensen hem veel succes in zijn verdere artistieke loopbaan.


Peter Monsaert (retorica SJB 1993) ontving op 23 februari 2016 de cultuurprijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor het scenario van zijn tweede langspeelfilm Le Ciel Flamand. Zijn eerste langspeelfilm, Offline, ging in 2012 in première op het Film Fest Gent. We feliciteren onze oud-leerling met deze cultuurprijs en kijken al uit naar zijn volgende films.


Oud-leerling en onderwijsexpert Dirk Van Damme.
Dirk staat aan het hoofd van de ‘Innovation and Measuring Progress Division’ van de OESO en woont en werkt momenteel in Frankrijk.


Eline Berings, (oud-leerlinge 2004) is verkozen tot STRAFSTE SPORTER van GENT.

Proficiat Eline!

Jeroen De Wit, (oud-leerling 2008) is verkozen tot beste studentenondernemer met zijn bedrijf Rgbscape. Samen met twee medestudenten begon hij al tijdens zijn SJC-loopbaan websites in elkaar te steken. Drie jaar later ontwierpen de drie al tientallen websites.

Proficiat Jeroen!

Proficiat aan VRT-verkeersanker Hajo Beeckman (oud-leerling 1989) met de ontvangst van de Grote Prijs Jan Wauters voor zijn uitmuntend taalgebruik! De jury omschreef Hajo als “een verkeersanker dat ons met een rustige klasse helder en efficiënt door de ergste files leidt”. Gefeliciteerd Hajo!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie