Oud-leerlingen

SJC Alumni

Aan alle afgestudeerden van SJC, O.L.V. Visitatie, SJB

Het is onze bedoeling banden te smeden tussen de oud-leerlingen onderling en de school waar ze zijn afgestudeerd.

Dit kan o.a. via onze SJCOURANT.

Heel veel oud-leerlingen hebben elkaar reeds teruggevonden via een groep op Facebook. Klik hier voor de link naar Sint-Janscollege Alumni.

Oud-leerlingenavond

19 maart 2022

De jaarlijkse oud-leerlingenavond vindt plaats in het weekend dichtst bij de start van de lente. Jubilarissen worden aangeschreven. Ben je 10, 20, 30, 40 of 50 jaar afgestudeerd, dan krijg je een uitnodiging in de bus, tenminste wanneer we over een juist adres beschikken. Je krijgt een speciaal programma aangeboden (rondleiding, eventueel een lesje ‘uit de oude dood’,…) en een gezellig samenzijn op campus Heiveld .

Natuurlijk zijn ook alle andere afgestudeerden welkom.

Zorg dat je er bij bent en spreek zoveel mogelijk met elkaar af.

Contact

Ons adressenbestand wordt continu aangepast. Daarom een oproep om ons via de beschikbare communicatiekanalen (o.a. e-mailadres olb@sjc-gent.be) op de hoogte te brengen van je correcte coördinaten.

Oud-leerlingen in de kijker

Lander Gyselinck (retorica SJC 2005) won de Vlaamse Cultuurprijs Muziek 2015. Hij is een vaste waarde op de nationale en internationale jazzscène. Hij is onder meer bekend van zijn kwintet STUFF waarmee hij een crossgenre tussen hiphop en elektronische jazzfunk verkent.  Lander volgde jazz en lichte muziek aan de Conservatoria van Gent en Brussel en studeerde een jaar aan de befaamde New School for Jazz en Contemporary Music in New York. We feliciteren onze oud-leerling met deze prijs en wensen hem veel succes in zijn verdere artistieke loopbaan.


Peter Monsaert (retorica SJB 1993) ontving op 23 februari 2016 de cultuurprijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor het scenario van zijn tweede langspeelfilm Le Ciel Flamand. Zijn eerste langspeelfilm, Offline, ging in 2012 in première op het Film Fest Gent. We feliciteren onze oud-leerling met deze cultuurprijs en kijken al uit naar zijn volgende films.


Oud-leerling en onderwijsexpert Dirk Van Damme.
Dirk staat aan het hoofd van de ‘Innovation and Measuring Progress Division’ van de OESO en woont en werkt momenteel in Frankrijk. Hieronder een link naar een interview dat verscheen in KLASSE.


Eline Berings, (oud-leerlinge 2004) is verkozen tot STRAFSTE SPORTER van GENT.

Dikke proficiat Eline!

Jeroen De Wit, (oud-leerling 2008) is verkozen tot beste studentenondernemer met zijn bedrijf Rgbscape. Samen met twee medestudenten begon hij al tijdens zijn SJC-loopbaan websites in elkaar te steken. Drie jaar later ontwierpen de drie al tientallen websites.

Dikke proficiat Jeroen!

Proficiat aan VRT-verkeersanker Hajo Beeckman (oud-leerling 1989) met de ontvangst van de Grote Prijs Jan Wauters voor zijn uitmuntend taalgebruik! De jury omschreef Hajo als “een verkeersanker dat ons met een rustige klasse helder en efficiënt door de ergste files leidt”. Gefeliciteerd Hajo!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie