Leerlingenraad

Jouw leerlingenraad

Participatie is op onze school geen hol begrip.

Je ouders kozen namelijk in jouw belang voor onze school en stellen het terecht op prijs dat er veel tijd wordt vrijgemaakt voor gesprekken over wat jullie nodig, wenselijk en waardevol vinden.

Op SJC krijg je hiertoe de kans via jouw leerlingenraad.

Ja, je leest het goed, jouw leerlingenraad.

Verantwoordelijken die door jullie democratisch worden verkozen, krijgen tijdens de maandelijkse vergadering van de leerlingenraad de kans tot overleg.

Hierbij komen allerlei verzuchtingen naar boven i.v.m. het schoolleven.

Deze kleine of grote problemen worden dan samen met eigen voorstellen aan de directie doorgespeeld.

Schooljaar 2021-2022

Met een nieuw schooljaar schiet onze leerlingenraad opnieuw uit de startblokken. Onze oldies blijven ons vol enthousiasme vergezellen, maar er verschenen al nieuwe gezichten die staan te popelen om onze school ook dit jaar te laten gonzen, bruisen en borrelen. Op onze eerste vergadering staken we de koppen bij elkaar en kwam er meteen een stroom aan ideeën op gang. Aan inspiratie en enthousiasme zal het ons in elk geval niet ontbreken! Onze eerste wapenfeit wordt alvast de Dag van de Jeugdbeweging (22 oktober).

Ben je zelf ook geprikkeld om je te engageren? Stuur dan een smartberichtje aan de ‘leerlingenraad’ of spreek ons gerust eens aan!
Hopelijk kunnen we je gauw verwelkomen op één van onze activiteiten!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie