Oudercomité

Oudercomité

Dankzij een groot aantal enthousiaste ouders heeft onze school sinds jaar en dag een sterk Oudercomité, dat zich inzet voor een goede verstandhouding en samenwerking tussen ouders en school.

Het volledig oudercomité vergadert vier keer per jaar, afwisselend op campus Heiveld en campus Visitatie, meer bepaald op volgende data:

 • 26 september 2022 (campus Heiveld)
 • 7 november 2022 (campus Visitatie)
 • 7 maart 2023 (campus Heiveld)

Wat staat er op de agenda?

 • De planning van de verschillende activiteiten georganiseerd door het oudercomité
 • Info en vragen van de directie
 • Allerlei zaken die impact hebben op de school, de leerlingen en de ouders.

Activiteiten

 • Het traditionele en succesrijke familiefeest, op 19 november 2022.
 • De Broederlijk Delen-quiz: deze ludieke quiz voor leerlingen, ouders en leerkrachten
  wordt voor de 26ste maal georganiseerd. De opbrengst gaat uiteraard integraal naar
  Broederlijk delen.
 • Samen met de school zet het oudercomité zich ook in op de beroepenavond (eind maart). Tijdens deze avond brengen we de leerlingen van het zesde jaar in contact met vertegenwoordigers van de verschillende beroepen en studenten.

Daarnaast is er ook nog een thema-avond (datum en onderwerp nog te bepalen) en staan we de school bij waar nodig bij allerlei parascolaire activiteiten.

OPROEP

Sinds Corona is het aantal nieuwe leden heel beperkt geweest. Daarnaast zijn er verschillende leden verdwenen omdat hun kinderen de laatste 2 jaren afgestudeerd zijn. Het bestuur begint dit jaar aan het laatste jaar: dus doen we hier een dringende oproep aan allen die zich willen engageren voor de school.

Ook u kan lid worden van deze bruisende groep! Hoe?

Stuur een mailtje naar oudercomite@sjc-gent.be of kom gewoon naar een vergadering. Ook ouders die als vrijwilliger sporadisch willen meewerken aan de activiteiten van het oudercomité kunnen steeds terecht bij het bestuur.

Bestuur

Voorzitter
Vincent Allegaert

Penningmeester
Renaat Coene

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie