Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Economische wetenschappen

Economische wetenschappen

Economische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit (Domeinoverschrijdend – aso). Ze combineert een brede algemene vorming met een specifiek aanbod economie en eventueel uitgebreid pakket wiskunde.

Via de specifieke vorming in economie verwerf je inzicht in de economie als systeem en de werking van ondernemingen. Je leert logisch en kritisch  denken om economische en wiskundige concepten en hun onderlinge verbanden te begrijpen.

Je kiest voor:
– leerplan 5u wiskunde (uitbreiding en verdieping)
of
– leerplan 4 u wiskunde

Leerlingenprofiel

Leerlingen Economische wetenschappen tonen voor het geheel van de vorming inzicht in complexe leerinhouden, leggen vlot verbanden tussen leerinhouden en kunnen logisch redeneren. Ze verwerven complexere leerinhouden in een beperkt tijdsbestek.

Ze zijn in staat om geordend te denken en wiskundig abstracte begrippen en concepten te hanteren. Via logisch en kritisch redeneren en vanuit concrete maatschappelijke contexten doorgronden ze de belangrijkste (bedrijfs)economische concepten en hun onderlinge verbanden.

Lessentabellen 2de graad

Derde graad

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende studierichtingen in de 3de graad:

  • Economie-moderne talen
  • Economie-wiskunde
  • Bedrijfswetenschappen (Doorstroom – Domeingebonden)  – niet op Sint-Janscollege

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie