Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Economie-Moderne Talen

3de Graad – Economie-Moderne Talen

Als je kiest voor de combinatie van economie en moderne talen in de derde graad heb je waarschijnlijk in de tweede graad het vak economie gevolgd. Maar ook als dit niet het geval is, kan je met wat extra inspanning nog in deze studierichting terecht.

De leerstof krijgt in het vak economie een meer analytisch karakter. De analyse moet leiden tot meer inzicht in de kracht én de beperkingen van de markteconomie en tevens in het feit waarom bepaalde economieën succesvoller zijn dan andere in het creëren van materiële welvaart en in de verdeling ervan, ook onder de zwakkeren.

Om de geziene leerstof aan de praktijk te toetsen worden een aantal activiteiten georganiseerd die jou een bredere kijk geven op alle aspecten van het economisch leven. Zo gaan we bv. op bedrijfsbezoek. We nodigen ook een ondernemer uit om met met de leerlingen zijn ervaringen te delen. We volgen een workshop rond teambuilding aan de Hogeschool Gent.

In deze studierichting krijg je ook een sterk talige vorming, met 4 uur Frans, 3 uur Engels en 3 uur Duits.

Lessentabel derde graad

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie