Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
5WET in de Hoge Venen vrijdag 14 december 2018

De vijfdejaars wetenschappen verkenden drie dagen lang de prachtige Hoge Venen: een kort verslag

Met de klassen van de wetenschappelijke richtingen van het vijfde jaar maakten we in november een driedaagse uitstap naar de Hoge Venen. De uitstap naar dit prachtig en te weinig bekend stuk België beloofde zeer leerrijk, tof en gezellig te worden. En dat werd het ook!

We stapten woensdag 7 november al vroeg in de ochtend op de bus en vertrokken oostwaarts. Onderweg maakten we een paar tussenstops. De eerste was de Zonneberg in Zelzate. Eigenlijk is dit een gipsstort dat o.a. bedekt is met zonnepanelen en dat op die manier maar liefst 4000 gezinnen van groene stroom voorziet.

Daarna zetten we onze reis verder naar Isotopolis, een bedrijf dat voor het beheer van radioactief afval zorgt. Daar deden we heel wat interessante proeven waardoor we heel wat te weten kwamen over radioactiviteit en de afbraak ervan.

’s Avonds was de jeugdherberg in Malmédy onze rustplaats. Na het avondmaal hadden we tijd om onze kamers ( van 4, 6 of 8 bedden) te verkennen. De eerste dag werd afgesloten met een quiz geleid door de begeleidende leerkrachten.

De tweede dag maakten we een grote wandeling van om en bij de vijftien km., lastig! Ondertussen leerden we veel bij over de natuurlijke schoonheid en unieke biotopen van de Hoge Venen. We bereikten die dag ook het Signal de Botrange, met zijn 694 m. het hoogste punt van België. En ’s avonds speelden we spelletjes en maakten we plezier tot het slapenstijd was.

Al vrij snel werd het vrijdagochtend! De derde en laatste dag van de uitstap was begonnen. We ontbeten en stapten op de bus richting Gent. Maar eerst maakten we nog een paar tussenstops: zo hielden we in de voormiddag halt bij de intrigerende verdwijngaten en bezochten we ’s namiddags de grotten van Remouchamps. We zagen er niet enkel stalagmieten en stalagtieten, maar maakten ook de langste ondergrondse boottocht van Europa, wat een zeer unieke ervaring was.

Dat was meteen de laatste halte want daarna keerden we definitief terug naar huis om nog wat na te genieten van de geslaagsde driedaagse die we hadden meegemaakt. Ik heb er heel er van genoten.

Lena Stevens, 5 WeWi 6. 1

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie