Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Tweedaagse 5des Westhoek en Noord-Frankrijk dinsdag 13 juni 2017

Klik hier om het volledige fotoalbum te bekijken

Enkele indrukken van onze vijfdejaars die in het kader van de lessen geschiedenis en Wereldoorlog 1 een tweedaags bezoek brachten aan de Westhoek en Noord-Frankrijk:

….De tweedaagse was zeker de moeite waard! Ik heb mooie, ontroerende, toffe, …. momenten meegemaakt….. (Pauline Toch)

….Tijdens de fietstocht was het door het warme weer echt afzien, maar dit betekende niets in vergelijking met het lijden van duizenden soldaten die hier, in diezelfde omgeving , sneuvelden….. ( Celine Rademakers)

…. Uitkijken op wel duizend kruisen, stilstaan bij de gruwel van de oorlog. Stilte afgewisseld met muziek of je amuseren op de fiets…..: een heel gevarieerde en bijgevolg erg boeiende uitstap!.…. (Beau Gelaude)

….Het was een zeer leerrijke uitstap. De activiteit ’s avonds, georganiseerd door het muziekseminarie, is mij het meest bijgebleven. Dat was een supergezellige avond met ons allen samen….. (Evelyne Van Heuverzwyn)

….De rustige sfeer die rond het Noord-Franse Vimy hangt, is mij het meest bijgebleven! De mooie kerken, vuurtorens, monumenten en gedenkplaatsen geven een ontspannend en vredevol gevoel……(Dries De Kimpe) ….

Een onvergetelijke uitstap die ons terugbracht naar de gruwel die zich slechts 100 jaar geleden in ons kleine landje afspeelde, een herinnering aan een zwarte pagina in onze geschiedenis, die desondanks niet vergeten mag worden. … (Marsanne Mabilde)

 

 

Leerling Eline Claus (5HUW1) knutselde een filmpje van de tweedaagse in elkaar:

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie