Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Broederlijk Delenquiz 17 februari 2017 dinsdag 14 maart 2017

Klik hier om het volledige fotoalbum te bekijken

Al 22 jaar bestaat hij, de Broederlijk Delenquiz van het oudercomité. Het is nauwelijks te geloven dat het evenement nog steeds mensen trekt die de vroegste edities ook al meemaakten. Ondergetekende kan alvast nauwelijks geloven dat hij niet alleen één van dat handjevol oud-strijders is, maar ook dat hij het gebeuren dit jaar weer mocht presenteren – gesterkt en gesteund door gewaardeerde collega en copresentator Tom de Bleye.

Zoals dat gaat met tradities, zijn sommige details met de jaren een eigen leven gaan leiden. De eerste slide van de avond is nog steeds die van 22 jaar geleden (inderdaad – alweer nauwelijks te geloven dat Powerpoint toen al bestond). De catering is nog even beperkt als in den beginne, en het aroma van die hotdogs is elk jaar weer een sterk argument pro vegetarisme. Maar ook het samensmelten van leerlingen en leerkrachten, ouders en sympathisanten tot hechte vierkoppige teams levert elk jaar weer een mooi schouwspel en een (hopen wij) onderhoudende en zelfs spannende avond op.

Dat deelnemen belangrijker is dan winnen, spreekt voor zich (vooral het goede doel vaart wel bij veel deelnemers), maar dit jaar schoot niemand minder dan adjunct-directeur Lieve Antheunis de hoofdvogel af, en dat verdient toch een extra eervolle vermelding.

Verder hebben we vernomen dat de hotdogs nog niet op zijn – en minstens houdbaar tot 2031. We zien u graag volgend jaar terug!

Ruben De Baerdemaeker (leerkracht)

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie