Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Challeco ruimt zwerfvuil op dinsdag 2 maart 2021

Internationaliseringsproject Challeco doet opruimactie in omgeving school

17 februari, wat een prachtige dag!

Het was geleden van afgelopen zomer dat de vogels nog zulke serenades hadden gezongen. Bovendien stond het kwik toch al vrij hoog voor een normale februaridag. 17 februari was dus de ideale dag om eropuit te trekken! Een citytrip? Een wandeling? Een cultuurnamiddag? Al wandelend in Sint-Amandsberg, dé Gentse deelgemeente bij uitstek, konden we het allemaal combineren!

Toch was dit geen gewone wandeling. We droegen een extra fluohesje en ruilden wandelstokken in voor afvalknijpers. Het was dan wel de carnavalsperiode, we gingen niet verkleed als IVAGO-medewerkers. Nee, integendeel, we besloten om onze vrienden van de groendienst een handje toe te steken en gingen zelf zwerfafval rapen! Gewapend met onze vuilniszak, trokken we zo de straten op!

Toch was het niet enkel rozengeur en maneschijn die voormiddag. Elk groepje kreeg 2 uur de tijd om zoveel mogelijk afval te rapen, we kwamen echter niet ver. Ons plan was om alles in een straal van 5km afvalvrij te maken, maar dat moesten we toch snel herzien. Op een afstand van 2km verzamelden we echter al 8 zakken afval (= ong. 80kg)! Plastic flessen, tubes lachgas, ratten en hondenpoepzakjes in de riolering, 2 pladijzen, het deksel van een kookpot, een biefstuk (à point) en onwaarschijnlijk veel sigarettenpeuken. Je kan het zo gek niet bedenken.

En ook werd het nog eens bevestigd dat die domme corona echt voor niks goed is, overal waren de straten bedekt onder een dikke, vervuilende laag mondmaskers! De kans is zelfs groot dat we jouw afval hebben opgeraapt. Vies toch?

Maar how, laten we deze klaagzang eventjes onderbreken!

We kampen inderdaad met een afvalprobleem, maar door dit te lezen en zelf de handen niet uit de mouwen te steken, draag jij niet bij aan een oplossing! Dus stop met lezen, laat dit geouwehoer voor wat het hoort en trek eropuit! Hef je luie krent op, trek die botten aan, grijp een afvalzak en een paar handschoenen en haast je als de sodemieter naar buiten!

Doe het voor de schildpadden, de ijsberen of gewoon om aan jouw 10 000 stappen te geraken. Treuzel dus niet en ga ervoor!

Dankjewel, vriend van de biodiversiteit!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie