Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Citytrip naar Rome 2.0 donderdag 23 januari 2020
In het kader van het vak Latijn hebben de leerlingen van het tweede jaar een citytrip naar Rome gemaakt—volledig gratis, in exact 100 minuten! Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben? Met Google Streetview!

Elk groepje leerlingen had een gidsbeurt over een Romeins monument voorbereid, en nam hun klasgenoten op sleeptouw door de virtuele versie van de eeuwige stad. Met behulp van het panoramisch beeldmateriaal in Streetview loodsten ze ons langs de mooiste bezienswaardigheden. In enkele klikken wandelden we van het Colosseum naar het Pantheon, van de thermen van Diocletianus naar de Engelenburcht, en maakten zelfs een ballonvlucht boven het Circus Maximus, zodat de indrukwekkende omvang van de renbaan nog beter tot zijn recht kwam. Overal zorgden de gidsen voor gedetailleerde historische info en leuke anecdotes, inclusief een verjaardagsliedje — in het Latijn uiteraard — voor keizer Hadrianus, die vorige week zijn 1944e verjaardag vierde!

Nergens moesten we aanschuiven om binnen te kunnen, nergens moesten we uitkijken voor vervaarlijk met selfie-sticks rondzwaaiende toeristen. We waren zelfs op tijd terug thuis voor het middageten, zodat we aan tafel honderduit konden vertellen over onze boeiende reis.

Oh ja, voor het geval je er zou aan twijfelen: we zijn de gids niet vergeten…

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie