Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
De warmste leerlingenraad van Vlaanderen! maandag 19 december 2022

SJC Gent: de warmste school!

 

 

Hohoho, wat zijn we met de leerlingenraad dit semester weer druk bezig geweest! Op 1 september stelden we ons voor aan de nieuwe vierdejaars en nodigden we hen uit om zich kandidaat te stellen voor onze raad. We kregen zoveel reacties dat we besloten om te werken met een vergaderkern van 22 leden, aangevuld met een groep leerlingen die we altijd mogen aanspreken om te helpen op onze activiteiten. Die activiteiten waren gevarieerd. Begin oktober stond dan onze eerste activiteit op het programma: Dogs ’n Tails! Alle leerlingen van campus Visitatie en alle afgestudeerden van het schooljaar 2021-2022 werden uitgenodigd voor een lekkere SJC-mocktail. Wat was het een blij weerzien!

 

 

We namen ook het opvoedingsproject kritisch door, formuleerden daar voorstellen bij en maakten samen met meneer Verniest plannen over wat we konden doen om ‘het welbevinden’ van alle leerlingen te verhogen. Naar een ondertussen gesmaakte gewoonte, zorgden we voor gratis boterkoeken op de Dag van de Jeugdbeweging, betrokken we de hele school bij een partij touwtrekken en waren er volksspelen onder de middag.

 

 

Naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal, organiseerden we ons eigen SJC WK met gezweet, geschreeuw en zelfs gescheurde broeken, maar met heel veel enthousiaste supporters en super gemotiveerde spelers. De aftrap van de finale werd trouwens gegeven door Sinterklaas en zijn pieterbazen, want ja, die goedheilige man hadden we opnieuw kunnen overtuigen om alle klassen een bezoek te brengen.

 

 

Met ons kerstteam maakten we de warmste plannen. Een kerstboom van drie meter hoog stond bovenaan ons verlanglijstje. Gelukkig kon onze directeur zich vinden in die verzuchting en prijkt er nu een majestueuze boom in de inkomhal. Met dank aan onze begeleiders, mevrouw Bruylandt en mevrouw Sierens die de Kangoeroe, de Action, de Brico, de Carrefour binnenste buiten keerden op zoek naar het beste exemplaar. We sluiten dit semester af met een bescheiden kerstmarkt op de laatste schooldag. We willen vooral doen waar we goed in zijn: een sfeer van verbondenheid creëren. Dat gaat makkelijker met warme chocomelk en versgebakken koekjes.

 

We wensen iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Blijf benieuwd naar onze activiteiten!

 

De leerlingenraad Campus Visitatie

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie