Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Gezond ontbijt 4des en 5des woensdag 1 februari 2017

Klik hier om het volledige fotoalbum te bekijken

Iedereen weet dat gezonde voeding aan de basis ligt van een goede gezondheid. Een gezond ontbijt is daarbij van het grootste belang. Nochtans wordt vastgesteld dat jongeren deze maaltijd wel eens verwaarlozen en het belang ervan te weinig inzien. Uit onderzoek blijkt dat samen eten de eetgewoonten van kinderen en jongeren verbetert, thuis en op school.

Op vrijdag 27 januari 2017 kregen de vierdes en de vijfdes een gevarieerd gezond ontbijt aangeboden tijdens het eerste lesuur. Er was keuze uit allerlei soorten bruin brood, yoghurt, granola, kaas, smeerkaas, ei , confituur, fruitsap, melk, koffie of thee. Ook een aantrekkelijk fruitbuffet stond ter beschikking. Snelle suikers, te vinden in koffiekoeken en gesuikerde ontbijtgranen, stonden niet op het menu. De trage suikers waren wel aanwezig, te vinden in bruin brood en vers fruit, zodat er minder schommelingen zijn in het energiepeil.

Tijdens het ontbijt konden de leerlingen gezonde receptjes lezen en wat informatie over “gezond ontbijten” bekijken op de infozuiltjes.

Dat het ontbijt gesmaakt heeft, was wel duidelijk. Bijna alles was op! De leerkrachten zullen de rest van de voormiddag aandachtige leerlingen in de klas gehad hebben.

En voor wie tijdens het weekend eens een alternatief ontbijt wil klaarmaken, is er nog volgend receptje van Jamie Oliver: ontbijtpannenkoeken.

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g zelfrijzende bloem, 240 ml melk, 1 ei, een snuifje zout, 1 peer.

Bereiding:

Meng de bloem, de melk, het ei, het snuifje zout in een kom.

Rasp de peer over de kom. Meng vervolgens de geraspte peer met de mix.

Smelt een nootje boter in een antikleeflaagpan. Schep 4 halve pollepels van het beslag in de pan.

Bak op een middelmatig vuur enkele minuten aan de ene kant, flip de pannenkoek en bak nog eens enkele minuten aan de andere kant.

Serveer met wat yoghurt.

Smakelijk!

Frida Boterdaele (werkgroep gezonde voeding)

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie