Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Griekenlandreis voor zesdejaars donderdag 29 juni 2023

De paasvakantie staat voor veel zesdejaars met stip aangeduid in de agenda. Dan is het immers traditiegetrouw tijd om op Hellasreis te vertrekken. Dit jaar vertrokken drie groepen richting Griekenland. Het reisschema is al vele jaren hetzelfde:

Op de eerste dag vertrokken we in alle vroegte richting Brussels Airport voor een drie uur durende vlucht naar Athene. We bleven echter niet in de Griekse hoofdstad, maar reden meteen verder richting het havenstadje Itea waar we tegen het avondmaal aankwamen.

We startten onze rondreis meteen stevig. Op dag twee stond een lange wandeling op het programma. Over het oude pelgrimspad wandelden we tussen de oude olijfbomen naar het heiligdom van Delphi. Daar aangekomen, bezochten we de historische site en het museum.

Na het heiligdom van Delphi reden we op dag drie naar de bakermat van de olympische spelen: Olympia.

Dag vier stond in het teken van de Byzantijnse periode met een bezoek aan de spookstad Mystras. ‘s Avonds overnachtten we in Sparta, de stad van de wondermooie Helena.

Van daaruit reden we de volgende dag naar Monemvasia voor een rustigere dag op het schiereiland, in het teken van wandelen, kuieren in de winkelstraatjes en pootjebaden in de zee.

Op dag zes reden we verder naar het legendarische theater van Epidauros en namen we de boot naar het eiland Hydra. Daar aangekomen stond een pittige wandeling naar het klooster boven op de berg Eros op het programma.

Na bijna een week samen te reizen, kwamen we op dag 7 aan in Nafplio en bezochten we de Venetiaanse Palamidiburcht. Na een vrij middagmaal reden we in de namiddag naar Mycene voor een bezoek aan de opgravingen van de citadel en de graftombe van Atreus.

De laatste twee dagen van de reis brachten we door in de Griekse hoofdstad Athene. We bezochten er onder andere het Parthenon en andere bezienswaardigheden op en rond de Akropolis. Er was ook tijd voor een stadswandeling en een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum.

 

Een onvergetelijke ervaring voor veel zesdejaars! Geniet van de fotocollage:

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie