Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Jona Strobbe: Nationale laureaat dinsdag 30 juni 2009

strobbe_nationaalJona Strobbe: Nationale laureaat van de Internationale Vredesposterwedstrijd – Lions Club

Voor de tweede maal nam leerkracht P.O. Nadine Van de Velde met enkele leerlingen deel aan de Internationale Vredesposterwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar, georganiseerd door de Lions Club. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wil kinderen over de hele wereld de kans bieden om op een creatieve wijze uit te drukken hoe zij de vrede in de wereld aanvoelen.
Twee jaar geleden won Shelly Vervaet (3ECA) de tweede prijs van district A (Oost- en West-Vlaanderen).
Dit jaar hebben acht leerlingen het beste van zichzelf gegeven. Roos Pinoy, Elise De Munter, Jona Strobbe, Fien Van Damme, Johanna Springael, Marjon Walraet, Hannah Schamp en Louise Vervaet maakten elk een prachtig ontwerp met als thema “The Power of Peace”.

Als beloning voor hun deelname werden ze uitgenodigd op Kidsday in Kinepolis te Brussel op zaterdag 20 juni. De beste ontwerpen uit de vier districten van België werden op groot doek geprojecteerd. Na de voorstelling volgde de prijsuitreiking. Jona Strobbe, uit 1MWC, werd eerste van district A, waarvoor ze beloond werd met 250 euro! Vervolgens werd uit de vier laureaten uit elk district een nationale laureaat gekozen. Tot onze grote verbazing kwam die eer aan Jona toe! Van de Lions Club België kreeg zij 400 euro overhandigd! Dat wij fier waren, hoef ik niet meer te vertellen.

De tekening van Jona zal door het nationaal secretariaat verzonden worden naar de USA. Een jury zal de internationale laureaat bepalen en de uitslag hiervan via de website bekend maken vanaf januari 2010. De uiteindelijke winnaar krijgt $ 25OO en een reis naar de USA; verder zijn er nog 23 eervolle vermeldingen die een bedrag van $ 500 opstrijken. Nog even geduld dus … Jona kan alvast beginnen dromen.
strobbe_tekening
Jona: “Op mijn tekening staan twee mensen, voorgesteld door bergen, die elkaar een kus geven. Ik heb gekozen voor bergen, omdat zij ‘kracht’ voorstellen en het thema was ‘The Power of Peace’. De mannetjes onderaan brengen de twee bergen bij elkaar: dit heb ik getekend omdat we samen bergen kunnen verzetten. Achter de bergen zie je een opkomende zon in de vorm van een hart: dit doet ook denken aan vrede en liefde. De handen rond de bergen zorgen ervoor dat ze samenblijven.”

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie