Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Middagactiviteiten op campus Visitatie dinsdag 20 december 2022

Middagactiviteiten op campus Visitatie: een overzicht

 

Workshop Bullet journal en brushlettering – mevrouw Van Acker

 

Handwriting is not dead … Dat bewijzen enkele creatieve zielsverwanten op SJC Campus Visitatie. Op donderdagmiddag komen we samen om in alle rust mooie letters te leren schrijven. We leren tips and tricks om onze eigen bullet journal te maken en we pimpen onze agenda’s met sierlijke brushlettering. Voor onze speciale Kersteditie durven we ons al eens uit te leven met waterverf.

 

Donderdarts! – meneer Audenaert 

 

Ook op donderdag: DARTS! Schuchtere beginners en geharde pro’s werpen een pijltje en doen dit met bewonderenswaardige ernst. 

 

We maken pijlsnel (haha) werk van een dartstoernooi in het tweede semester. Jij doet toch ook mee? 

 

Jamsessies – meneer Van Cauter

 

Er wordt over de middag intiem, muzikaal, soms heftig, soms met te veel lawaai, maar vooral met veel goesting muziek gemaakt.

 

Workshop Naaldvilten – mevrouw Bouckaert

 

Tijdens deze creatieve workshop gingen we aan de slag met priknaalden en wol en maakten we leuke vilten figuren zoals schattige gnomes, grappige pinguïns en sfeervolle kerstballen. De tijd vloog voorbij… Sommigen onder ons kregen de smaak echt te pakken en ontdekten een nieuwe hobby.

 

Middagsporten – meneer De Wispelaere 

 

Voor de herfstvakantie was er een basketbaltoernooitje (3-3). Daar hebben acht ploegen aan deelgenomen, elke ploeg heeft tegen elke andere ploeg gespeeld in de voorrondes. Nadien was er ook een halve finale en een finale. De winnaars kregen een mooie prijs en dankzij de vele supporters was er veel sfeer! 

 

Na de kerstvakantie zouden we graag tennis en padel opstarten. We fietsen dan naar de Krijte voor een half uurtje tennis en padel en keren dan terug naar school. Wie hieraan graag zou willen deelnemen, kan terecht bij meneer De Wispelaere! 

 

 

 

Wie het graag wat rustiger aandoet, kan ten slotte dagelijks terecht in de schoolbibliotheek. Hier kunnen de leerlingen lezen, bijpraten, een verjaardagspartijtje houden, herhalen voor toetsen, overleggen over groepswerk, scrabble spelen, schaken of kaarten. Ook tafeltennis en -voetbal worden dagelijks aangeboden. 

 

Einde artikel

 

 

 

 

 

 

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie