Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Openschooldag 11 februari 2017 vrijdag 24 februari 2017

Klik hier om het volledige fotoalbum te bekijken

We hebben een heel drukke openschooldag achter de rug. Het is op vraag van vele ouders dat we de openschooldag vervroegd hebben naar februari, waar die vroeger in mei plaatsvond. Doordat de inschrijvingen starten begin maart, is het logisch dat ouders en kinderen de school willen bezoeken vóór die datum.

Op die dag tonen wij onze school vanuit diverse perspectieven. We willen in de eerste plaats informeren: daarom organiseren we de kleine infobeurzen waarop de 4 keuzeopties worden voorgesteld en leerkrachten uitleg geven over de klemtonen ervan.

* Klassieke Studiën (met of zonder uitbreiding STEaM)

* Moderne Wetenschappen

* Moderne Wetenschappen met verdieping STEaM

* Sociale en Technische Vorming

We willen natuurlijk ook andere aspecten van de school aan bod laten komen. In die zin waren er activiteiten met leerlingen, bv. de dialogen Frans en Engels, de kleine optredens in het muzieklokaal, de demo’s van sport en dans, de tentoonstelling van werken P.O. Ook andere initiatieven kwamen aan bod: projectdagen voor cultuur en verkeerspreventie, studie-uitstappen, maar evenzeer het belang van ons zorgbeleid en van leefsleutels.

Nieuw dit schooljaar was natuurlijk dat we voor het eerst onze nieuwbouw aan het grote publiek konden laten zien. De vaklokalen stonden open en de leerlingen van de basisscholen konden ondervinden hoe leuk en interessant het is om bv. zelf proefjes chemie of natuurwetenschappen te doen. Ze zagen de uitdagingen die uitgaan van vakken als techniek, aardrijkskunde, wetenschappelijk werk en computerwetenschappen.

Voor vele ouders en leerlingen eindigde de rondgang in onze cafetaria waar zij konden genieten van een lekker stuk taart, speciaal gemaakt door de ouders van onze leerlingen en door ons personeel, waarvoor onze dank.

De directie

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie