Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sint-Janscollege krijgt Oxfam-award ‘Handel Nu’ donderdag 16 augustus 2018

Sint-Janscollege krijgt Oxfam-award ‘Handel Nu’ in Deinze

Op zaterdag 4 augustus 2018 nam een delegatie van het Sint-Janscollege van Sint-Amandsberg de ‘Handel Nu’-award in ontvangst. Die ontvingen ze voor hun jaren lange werking rond Fair Trade. Dit jaar werden ze in het bijzonder geprezen voor hun cacao-actie. Met leerlingen uit hun Europese partnerscholen werkten ze een dag rond eerlijke handel in Deinze. De Turkse, Hongaarse, Catalaanse en Portugese leerlingen lieten samen met de Gentenaars honderden mensen proeven van eerlijke handel. Ze organiseerden ook een reuze petitieactie voor eerlijke handel en versierden daarmee de plaatselijke winkel.  Dit deden de leerlingen en leerkrachten in mei, naar aanleiding van de scholenactie Handel nu, die Oxfam-Wereldwinkels, telkens naar aanleiding van de World Fair Trade Day aanbiedt.

Begeleidende leerkracht en Deinzenaar Peter Parmentier mocht met zijn leerlingen de gedenkplaat uit de handen van voorzitter Geert ’t Kindt aannemen. De leelingen waren in Deinze in het kader van een vrijwilligersweek. Tijdens deze week gaan ze helpen bij senioren, mensen met een beperking, knappen ze klussen op en dergelijke.

Met de actie ‘Handel Nu’ spoort Oxfam-Wereldwinkels elk jaar alle Nederlandstalige lagere, secundaire en hogescholen aan om een ludieke, laagdrempelige activiteit rond eerlijke handel te organiseren. De scholen die verhoudingsgewijs de meeste leerlingen (en derden) prikkelen en sensibiliseren met een originele of opvallende actie, van een eerlijke picknick over een  fairtrade-manifestatie tot een levende automaat maakt kans op mooie prijzen. Op www.handelnu.be spat de creativiteit van het scherm. De primus inter pares onder de laureaten waren volgens de jury die van de school uit Gent.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie