Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
S.O.S. BREIN voordrachtavond vrijdag 23 oktober 2009

Voordrachtavond georganiseerd door het oudercomité

op donderdag 29 oktober om 20 u. op campus Heiveldsos2

Door Bernard Lernout

 

Doelgroep

Ouders van studerende tieners (10-14+), leerkrachten en leerbegeleider en uiteraard de tieners zelve…

 

Motief: het MeMoMo spook

Contacten op het leerhof (www.leerhof.be) met ouders en kinderen hebben ons op het spoor gebracht van drie grote oorzaken van leerproblemen. Geen goede methode, onvoldoende motivatie en toenemende moeilijkheden bij het studeren. We hebben ze het MeMoMo spook genoemd.  Ouders zullen ze makkelijk herkennen: Methode – Motivatie – Moeilijkheden. In dit boek leggen we dan ook het accent op praktische tips die je als ouder zèlf kunt toepassen om het MeMoMo spook te verjagen.

 

Basisvisie

De basisstelling van “S.O.S. BREIN” is dat inzichten in hoe het brein kennis verwerkt tot een fundamentele verbetering kunnen leiden voor het leren en studeren. Je vindt er concrete en vooral praktische tips om het studerende kind te coachen, en dit op een overzichtelijke, speelse en effectieve manier.

 

Praktische voorbeelden en illustraties

De lezing brengt een overzicht van de mogelijke oplossing: de LOTUS-studiemethode, met Mind Mapping als sleuteltechniek.

Er worden ook voorbeelden getoond, met Mind Maps over verschillende vakken, door jongeren gemaakt. En achteraf ruime tijd voor vraag en antwoord.

 

lernoutBernard Lernout (Menen 1950) is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen, en werkt als zelfstandig technoloog, leerexpert en trainingsdocent.( www.leerhof.be) Na een loopbaan van 25 jaar  in de computerbusiness is hij voltijds bedrijfstrainer, brainstormcoach en leerexpert. Hij heeft een eigen expertisecentrum voor alle aspecten van levenslang leren, het leerhof te Parike (Brakel – Vlaamse Ardennen).

 

SOS, BREIN! is het vierde boek van Bernard Lernout & co-auteur Inge Provost (logopediste en leerexperte). Samen brachten zij reeds Leuker Leren (2000), een studiegids voor studenten en volwassenen; Leukere Lessen (2006), een gids voor leerkrachten en docenten –  en Business Mapping (2007) – een breingids voor managers.

 

 

brief met invulstrookje

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie