Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sponsorloop 1ste graad voor ‘Klein Gent’ maandag 3 april 2023


Lopen van hier tot in Gaziantep, de Turkse stad die zwaar getroffen werd door de aardbevingen, hoelang zou je daarover doen? Op campus Heiveld gaan we de uitdaging aan om die afstand in een voormiddag af te leggen. Neen, we zijn geen ultralopers geworden, maar vandaag, 31 maart, zetten alle leerlingen van de eerste graad, samen met een aantal sportieve leerkrachten, hun beste beentje voor in de sponsorloop ten voordele van de organisatie Helping Hands Belgium, dat het nooddorp ‘Klein Gent’ bouwt in het getroffen gebied. Het doel: samen minstens 3030 km lopen, de afstand van onze eigen stad tot aan ‘Klein Gent’.
De leerlingen hebben op voorhand de afstand gekozen die ze zullen proberen afleggen, van 2,5 tot 12,5km. Vervolgens hebben ze zich laten sponsoren voor hun sportieve doel, om zo geld in te zamelen voor de hulpactie. We willen minstens één woonunit van €4000 kunnen financieren, maar hopen uiteraard een nog groter bedrag bijeen te brengen.
Voor de gelegenheid is het schoolrestaurant omgebouwd tot een atletiekhal, waar de leerlingen zich per klas verzamelen. Als een echt estafetteteam geven ze de wisselstokken door, zodat ze afwisselend kunnen lopen en uitrusten voor een volgende ronde. Het parcours, via de traphal over de speelplaats, rond de nieuwbouw en langs de sanitaire blok terug naar het schoolrestaurant, bedraagt 330m. 9182 rondes is ons minimumdoel… Slagen we in die opzet?
De weergoden lijken de lopers nog extra te willen uitdagen, met een pittige wind en regenbuien. De sfeer zit echter goed, de moraal is hoog, en iedereen zet zich ten volle in. Dankzij mijnheer De Wandel, die de verantwoordelijkheid voor de praktische organisatie op zich genomen heeft, houdt een digitaal registratiesysteem de afgelegde rondes bij. Zo kan iedereen op het grote scherm volgen hoeveel rondes er al afgelegd zijn, en hoe ver we al gevorderd zijn richting Turkije.
Om de leerlingen extra te motiveren, wordt ook het aantal gelopen kilometers per klas geprojecteerd. Het is geen wedstrijd tegen elkaar op, maar een gezonde competitiegeest is niet misplaatst op een sportief evenement als dit, zeker als het een goed doel dient. Daarom wordt elke klas per 50 gelopen kilometers beloond met een drankje of versnapering.
Tussen het lopen door verkoopt de klas 2MW1 Turks gebak, waarvan de winst eveneens aan de hulporganisatie geschonken wordt. Tegelijkertijd dienen die extra calorieën als brandstof voor de lopers: van een win-win gesproken! Hier en daar bemerk je bij leerlingen én leerkrachten gezichten die rood aanlopen, maar van opgeven is geen sprake!
Tien minuten voor het einde van het loopevent stijgt plots gejuich boven het geroezemoes uit: We hebben ons doel gehaald! Al wie nog energie over heeft, levert nog een laatste inspanning: Uiteindelijk klokken we af op 9760 rondes, een afstand van 3220,8 km. Met deze actie hebben we het fantastische bedrag van €16.442,86 ingezameld ten voordele van Helping Hands Belgium, genoeg om vier woonunits te betalen. Proficiat aan alle lopers en dank aan alle sponsors!

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie