Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sponsorloop op campus Heiveld woensdag 29 juni 2022

De traditionele sponsorloop op campus Heiveld ten voordele van Damiaanactie stond gepland op vrijdag 1 april, maar dat was buiten de weergoden gerekend: Na een zachte winter werd er voor die dag zware sneeuwval voorspeld. De leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar zijn geen doetjes, maar die omstandigheden waren toch al te bar voor dit evenement.

Uitstel naar een latere datum was echter niet evident: Na de langdurige beperkingen wegens corona was de agenda immers al goed gevuld met allerhande lesdoorbrekende activiteiten. Gelukkig was er nog ruimte om voor de leerlingen van het tweede jaar de sponsorloop te organiseren op de dagen van de lenteuitstappen. Zo kon toch een deel van de leerlingen het goede doel steunen.

Het concept is eenvoudig: de leerlingen zoeken vooraf sponsors, die een bepaald bedrag steunen per afgelegde ronde. Tijdens de sponsorloop zelf probeert elke leerling dan zoveel mogelijk rondes te lopen binnen de voorziene tijdsduur van 120 minuten, om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Om alles in goede banen te leiden, werden er per klas 5 estafettestokken voorzien, zodat er nooit meer dan vijf leerlingen per klas op het parcours liepen, en de leerlingen na elke ronde even pauze hadden om op adem te komen voor de volgende ronde.

Van uitstel was dus gelukkig geen afstel gekomen, en ook deze editie was geslaagd en leverde het mooie bedrag van ongeveer €2600 op ten voordele van Damiaanactie.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie