Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sportdag 2017 donderdag 7 december 2017

Klik hier om de foto’s van de sportdag 2017 te bekijken

Leerling Hanne Niemegeerts (6LMT) schreef een verslag over het verloop van de sportdag van de 6de jaars:

Zout en zand

Met veel tegenzin sleepte ik me uit mijn bed om op een – voor mij — onmenselijk vroeg uur, namelijk kwart voor 8, op de parking aan de Carrefour te Oostakker te staan. Mijn ochtendhumeur verdween gelukkig een beetje toen ik met mijn vrienden een praatje maakte en we een beetje te laat door overslapers, de bus opstapten.

Na een vlotte en gezellige busrit kwamen we aan in Knokke-Heist. Daar werden we hartelijk ontvangen in de Anemos Beachclub. Na een inleidend woordje werd de groep opgesplitst. De ene groep zou het water opgaan, de andere op het droge blijven. Ikzelf zat in het waterteam. Nadat we de nog natte wetsuits aangetrokken hadden, liepen we richting strand. Een beetje afwachtend stonden we daar te treuzelen. Wat was nu precies het plan? Weer werd de groep in twee opgesplitst. Elk team moest om ter eerst de zee in met een raftbootje met alle leden aan boord! Zo gezegd zo gedaan: na heel wat gespartel en geklungel raakte iedereen aan boord. Dit was het begin van een hele reeks leuke activiteiten: van teambuilding op de raftboot tot enkele races met een kano of yoga op XL surfborden waarvan de naam me ontglipt. De sfeer zat goed en er werd enorm veel afgelachen.

‘s Middags konden we even uitrusten van al dat intensieve sporten (lees: spelen) en verorberden we onze lunchpakketjes met een soepje of drankje in het zonnetje. Vervolgens gingen we de dijk op. Daar konden we waveboarden, skateboarden en voor de dummies: steppen. Al ‘cruisend’ gingen we de dijk op en af. Daarna stond voetballen op het programma, met enorme ronde bolle pakken rond onze borst gespannen. Wat zich aandiende als een ‘voetbalmatchke’, draaide uit op een ‘loop elkaar zo hard mogelijk omver‘-spel. Onze amusante ‘voetbalmatch’ werd opgevolgd door een estafette. Hierbij was samenwerking heel belangrijk. Mijn eigen enthousiasme hierbij verbaasde me. Ook al ben ik allesbehalve competitief, opeens wou ik ook winnen en met mijn team als eerste de finishlijn bereiken. Wat een ‘meeslepend’ spel!

De dag zat er verrassend snel op. We sprongen de bus op en praatten lachend na over de ‘avonturen’ van die dag. En zo kwamen we moe maar voldaan terug aan in Gent met –lekker cliché- zout in de haren en zand in de schoenen.

 

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie