Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sporthal plechtig geopend. vrijdag 15 oktober 2010

Op zaterdag 9 oktober werd de nieuwe sporthal van onze school plechtig geopend en ingezegend. Daarvoor hadden we Mieke Van Hecke uitgenodigd, directeur-generaal van het VSKO, de koepel van het katholiek onderwijs (ook bekend als ‘de Guimardstraat’) en Luc Van Looy, bisschop van Gent. De plechtigheid was een afwisseling van speeches en demonstraties door leerlingen. Directeur Marc Decaestecker verwelkomde de tweehonderd genodigden en wees op het belang van deze dag in de geschiedenis van de school.
De heer Rony Schelfout, voorzitter van de Inrichtende Macht, sprak over de voorgeschiedenis van beide scholen (het Sint-Jan Berchmanscollege en de O.L.V.-Visitatie) die in 2000 fusioneerden tot het Sint-Janscollege. De mooie realisatie van de sporthal in 2010 zet het 10-jarig bestaan van de school luister bij. Hij had het ook over de eerste steen, de laatste steen én de hoeksteen, die muren verenigt en samenhoudt en dus symbool staat voor verbondenheid.
Daarna schetste directeur Johan Ackerman het verloop van het bouwproject zelf, dat een goed jaar eerder was gestart met het afgraven van de grond. Aan de hand van een presentatie toonde hij de hele evolutie van het bouwproces en de binnenafwerking van het gebouw. Hij dankte ook al diegenen die hadden bijgedragen tot het succes van het project.sporthal40
Na deze eerste speeches was het moment aangebroken om het gordijn op te laten voor het eerste sportief evenement: enkele indrukwekkende demonstraties van acrogym, turnoefeningen en tumbling. De aanwezigen trokken hun ogen open voor het talent van de vele leerlingen die hieraan deelnamen. Na het eerste spektakel nam de bisschop het woord en gaf wat duiding bij de betekenis van een inzegening. Hij zegende ook het kruis dat een plaats krijgt in de inkomhal.
De tweede demonstratie was gewijd aan dans, eerst kleinere groepjes en als afsluiter een massadans. Dat hier vooral meisjes aan deelnamen spreekt voor zich, maar ook enkele moedige jongens toonden dat zij het ritme meester waren.
Als laatste spreker kwam Mieke van Hecke aan het woord. Zij hield in de vurige stijl die haar eigen is een pleidooi voor het katholiek onderwijs en haar opdracht en inspiratie. Haar speech werd gevolgd door een laatste sportmanifestatie, waarin drie sportdisciplines werden gedemonstreerd: basket, voetbal en badminton.
Dan was het moment aangebroken om het lint door te knippen, een rondgang te maken in het gebouw en het inhuldigingsplaket van onder het doek te halen. De geslaagde openingsnamiddag eindigde met de receptie, die dankzij het mooie weer kon plaatsvinden op het buitenbasketterrein vlakbij de sporthal. De genodigden konden genieten van een zeer verzorgde receptie. De felicitaties en complimenten waren niet uit de lucht!

Johan Ackerman

Voor de andere foto’s klik hier.
AVS-nieuws van dinsdag: klik hier, selecteer de nieuwsknop  en spoel door tot 13:17.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie