Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Toneelvoorstelling ‘Olympiette Deluxe’ met het zesde jaar zaterdag 30 oktober 2021

Na een lange periode zonder cultureel vertier, grepen we op SJC meteen de kans om in het nabijgelegen theaterhuis Larf! een voorstelling bij te wonen. Met alle zesdejaars gingen we op 4 en 5 oktober gaan kijken naar Olympiette De Luxe, een voorstelling van jonge theatermakers, geregisseerd door Tom de Bleye. Het stuk, over een uitgebluste schrijver die geconfronteerd wordt met herinneringen aan zijn studententijd, daagde de leerlingen uit om na te denken over het belang en de kracht van vriendschap.

De leerlingen én leerkrachten genoten zienbaar van het spektakel en keerden met gestilde cultuurhonger terug naar huis. Een greep uit de reacties achteraf:

“Wat ik leuk vond aan het toneelstuk was dat iedereen een andere interpretatie kon hebben van het werk. Bij toneelstukken van Larf! is dit wel vaker, maar toen ik met vriendinnen hierover bezig was, hadden we bijna allemaal een ander idee van wat ze wilden overbrengen en dat vond ik zeer interessant.”

“Ik vond het een heel fijn toneelstuk. Soms was de verhaallijn wel moeilijk te volgen, maar de personages waren grappig en het was een sterk geheel. Het was ook leuk dat het hoofdpersonage zelf dingen had mispeuterd en zelf fouten had gemaakt.”

recensie:

Op 4 en 5 oktober trokken wij, de leerlingen van het zesde jaar, naar theaterhuis Larf.
Vol verwachting en nieuwsgierigheid namen we plaats om de toneelvoorstelling ‘Olympiette de Luxe’ van Tom de Bleye (regisseur, eveneens oud-leerkracht van Sjc!) te bekijken.

Het stuk ging met een knal van start – letterlijk. We zaten nog maar goed en wel neer, of we werken al overspoeld door een heus spektakel van licht en geluid.
De gedesoriënteerde science-fictionschrijver Hendrik wordt, na het onverwachte terugzien van zijn allereerste liefde, teruggezogen naar zijn studentenleven, zo’n 20 jaar geleden.
We maken kennis met de jonge versie van Hendrik, wiens carrière net van start blijkt te gaan. Samen met zijn kotvrienden Luna, Marie en Sylvester, probeert hij een zekere orde te scheppen in de chaos die door zijn hoofd raast.
Eén voor één hebben zij te maken met hun eigen problemen, of ze nu klein of groot zijn.
Racisme, spiritualiteit, geluk en leed, ze passeren allemaal de revue.
De typemachine van Hendrik stond niet stil, en dit gold ook voor de stroom van indrukken die rechtstreeks bij ons binnenkwamen.
Een stuk over vriendschap, sterker dan wat dan ook. We kwamen terecht in een wervelwind van woorden, geschreeuw, gelach en gehuil. We keken vol verbazing toe, en we zagen dat het goed was. 

Klara Van Vlaenderen, 6LWE

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie