YOUCA Action Day

Op donderdag 21 oktober ging de YOUCA Action Day (Youth for Change and Action) door. Meer dan 15.000 Vlaamse jongeren engageerden zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienden ging naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Onze leerlingen van 4 HUW en alle laatstejaars deden hieraan mee. Meewerken in een sector of organisatie waarbij ze na hun hogere studies ooit hopen terecht te komen, past in het traject van hun studiekeuzebegeleiding.

Ik heb een dag meegelopen op een spoedafdeling van een ziekenhuis in Waregem. Ik heb veel bijgeleerd en vooral de kans gehad om iets mee te maken wat niet alledaags is! – Cosette Dutry 5LWE

Donderdag mocht ik een halve dag de rechterhand zijn van Mieke Van Herreweghe, de vice-rector van de UGent. Via enkele vergaderingen leerde ik het beleid van de universiteit beter kennen en begreep ik wat een veelzijdige job mevrouw Van Herreweghe heeft. Het was zeker een leerrijke ervaring! In de namiddag mocht ik een paar uur meedraaien op een expo voor internationale studies in het ICC. Ik hielp op de beurs het team ontwikkelingssamenwerking en partnerschappen Globale Zuiden mee. Daar luisterde ik naar een lezing over wat we kunnen leren van straatkinderen. – Zaina Van Meenen 6GWI

Ik ging een dag werken op het kabinet van Elke Decruynaere, schepen in Gent. Mijn interesse in de politiek was altijd al erg groot, ook in de lokale, dus besloot ik te solliciteren voor de job van kabinetsmedewerker. Ik kwam terecht in een erg vriendelijke werkomgeving. Ik ondersteunde een vraag rond duurzame energie in het hoger onderwijs. Het was zeer interessant om goed te begrijpen hoe een kabinet in elkaar zit; het heeft me verbaasd hoeveel zo’n kabinet eigenlijk doet (en hoeveel koffie ze er drinken ;-). Ik mocht zelfs een vergadering bijwonen. Op het einde kreeg ik de gelegenheid om de schepen zelf te ontmoeten, die erg vriendelijk was. Het was werkelijk een leuke en interessante dag.” – Camiel Vanden Eynde Wessel 6GL

 

Ik heb een zeer leerrijke ervaring in het Dr Guislain museum achter de rug. Ik stond in voor de organisatie van de magnifieke privébibliotheek van Jacques Schotte, werkelijk een pareltje voor ieder die van filosofie, psychologie en kunst houdt. Verder hielp ik mee met de opbouw van een tentoonstelling en deed hier en daar enkele praktische klusjes. Ik kon niet van een aangenamere werkdag dromen. – Joppe Feyaerts 6WWI6.2

Ik kreeg de kans om een dagje mee te draaien in de Kopergietery als administratief medewerker.
Mijn dag begon met een korte rondleiding van het gebouw, daarna moest ik affiches en flyers inpakken. Tot slot bracht ik wat zaken in orde op de computer.  De werknemers waren allemaal heel lief. Het was een boeiende dag. – Alexia William 6HUW1

Ik mocht meehelpen in een schoonheidssalon: alles op z’n plek  zetten en ervoor zorgen dat het er netjes uitzag. Dat was tof om te doen. Ik heb er van genoten. – Ipek Evelek 6EMT1

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie