Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
preventie (1ste jaar) zondag 23 april 2023

Een geslaagde preventieactiviteit

In de voormiddag van dinsdag 28 maart verwachtten de leerlingen van het eerste jaar een speciale gast: de jeugdinspecteur van Sint-Amandsberg, Sven Van Eenaeme.

In onze moderne samenleving zijn sociale media en smartphones niet meer weg te denken. Dit geldt natuurlijk ook voor onze leerlingen. Van de eerste tot de derde graad vind je creatieve leerlingen die sociale media gebruiken als middel van zelfexpressie. Dit zorgt voor mooie eindproducten die gedeeld worden met vrienden en kennissen. Maar spijtig genoeg komen deze sociale media niet zonder risico’s. Hoewel de jongeren er zich vaak niet van bewust zijn, kan het delen en verspreiden van foto’s, video’s en berichten enkele gevaren met zich meebrengen.

Daarom nodigde de school de jeugdinspecteur uit om de leerlingen wegwijs te maken in sociale media en de gevaren ervan. De ervaren jeugdinspecteur begon met een introductie over het World Wide Web en de evolutie ervan. Vervolgens praatte hij over hoe het internet, in tegenstelling tot ons menselijk brein, niets vergeet of kwijt geraakt. Met als gevolg dat ook onze berichten en posts nooit van het internet verdwijnen. De man had geen moeite om de leerlingen mee te krijgen in zijn verhaal door de wereld van sociale media.

Hij eindigde met een aangrijpend verhaal over een meisje dat slachtoffer werd bij cyberpesten door haar medeleerlingen. Hiermee wilde hij ook aangeven hoe belangrijk het is om klasgenoten, die met dit probleem worden geconfronteerd, te steunen.

Het was na de proefwerken een succesvolle voormiddag, die ook het belang van preventie aantoont.

Ilham de Mol, reporter van dienst

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie