Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Activiteiten 3de en 4de jaar STW donderdag 7 december 2017

Klik hier om het foto-album te bekijken

I.O.-project: we maken er een generatiesoepje van!

Op donderdag 23 november organiseerde 4 STW in het kader van de lessen Integrale opdrachten het project “We maken er een (generatie)soepje van”. Bij de start van dit project kregen de leerlingen een land toegewezen waarrond ze het hele project lang werkten.
De leerlingen ontwierpen een folder om hun land op culinair gebied te promoten en bereidden een soepje dat typisch is voor dat land. Er werd naarstig gewerkt met voedingsmiddelentabellen om de voedende waarde van de soep te berekenen en dit schematisch voor te stellen. Er werd druk nagedacht over een gedicht waarbij ze hun land moesten in voorstellen. Tot slot zorgden de leerlingen voor aangepaste decoratie tijdens de voorstelling van hun project. Het hoogtepunt was natuurlijk het toonmoment waarbij de grootouders dit alles mochten aanschouwen. De genodigden luisterden aandachtig en genoten ondertussen van een kom versbereide soep.

Els Swiggers (leerkracht STW)

 

Uitstap zelfpluktuin Aveschoothoeve te Lembeke en biologisch groenten teelbedrijf Hamerlinck te Assenede.

Dinsdag 24 september was een dag dat volledig in het thema van groenten en fruit stond. We maakten deze uitstap in het kader van de lessen Integrale opdrachten. We bezochten het bedrijf Hamerlinck dat gespecialiseerd is in het biologisch telen van groenten. Ik vond dit zeer boeiend omdat ik niet wist dat je zulke mooie groenten kon telen zonder het gebruik van pesticiden. We kregen een rondleiding en moesten allerlei proefjes uitvoeren. Er werken heel veel tijdelijke buitenlandse werkkrachten die helemaal geen Nederlands verstonden. Bij elke groentensoort werd het productproces uitgelegd en kregen we de kans om deze groenten ook eens te proeven. In de namiddag bezochten we de zelfpluktuin Aveschoothoeve in Lembeke. Dit is een grote tuin waar mensen tegen betaling biologische groenten en fruit kunnen komen kopen. De koper moet de groenten en fruit zelf plukken. Verser kan dus niet! Hier kregen we ook weer een rondleiding met opdrachten. We moesten ook enkele doe- opdrachten uitvoeren waaronder een kruiwagenrace. De winnende groep kreeg een bakje super lekkere frambozen!

Alexander Van Leemput – 3STW

Gastspreker : het gebruik van kruiden in de keuken.

Op maandag 11 september kwam er een gastspreker op bezoek tijdens de les I.O. voeding. Frank kwam ons wat meer vertellen over het gebruik van kruiden in de keuken en het gebruik van kruiden om allerlei lichamelijke kwaaltjes te verhelpen . We bespraken de meest courante kruiden zoals tijm, basilicum, Rozemarijn, munt,… We mochten voelen, proeven, ruiken aan de kruiden.
Frank zette van elk kruid een kruideninfuus. We mochten van elke infuus proeven en ondertussen gaf hij heel veel tips om meer kruiden te gebruiken. Het was een heel leuke middag!

Louise 4 STW

 

Fruitreceptie

OP 24 oktober organiseerden we een fruitreceptie . 3STW1 organiseerde dit project in de voormiddag, waarbij de leerlingen van 2ST werden uitgenodigd om kennis te maken met de studierichting en met het vak Integrale Opdrachten. Zo wisten de leerlingen al meteen wat hun volgend jaar te wachten staat.
In de namiddag organiseerde 3STW 2 dit project voor de leerkrachten. We maakten allerlei fruithapjes en fruitdrankjes. We maakten een uitnodiging voor dit project tijdens de les expressie. De hapjes en de drankjes maakten we tijdens de les voeding. De smaaktests die we uitvoerde tijdens de receptie werden ingeoefend tijdens de les natuurwetenschappen. We hadden heel veel stress voor dit project, maar uiteindelijk is alles goed verlopen. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren heel enthousiast over onze receptie. Het harde werken werd dus beloond.

Atilla 3STW

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie