Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Bistro français! maandag 12 juni 2023

Bonjour à toutes et à tous,

Bienvenue au bistro! Enchanté! Comment allez-vous?…
Vorige week vrijdag sloten onze lessen Frans af met een bistro! Het hoogtepunt van onze Franse lessen. Met een drankje en een koekje mochten we leerkrachten, directieleden en secretariaatsmedewerkers ontvangen. Er was maar één regel: je moet Frans spreken. Een ware drempel… Niet enkel voor ons, maar ook voor onze (niet-Franse) gasten. Want hoe je het draait of keert, als je een taal niet regelmatig gebruikt, gaat daar haar op staan. En na een jaar met onze klasgenoten Frans te hebben gesproken, was het ook tijd om een stapje verder te gaan.

Het doel was niet dat we perfecte gesprekken voerden. Het doel was om te durven spreken! Dit jaar ging 40% van onze punten naar ‘parler français en classe’. Een fijn systeem dat zijn vruchten afwierp in onze klassen. Iedereen was erg gemotiveerd om Frans te spreken, zowel onderling als tegen de leerkracht. Het geeft een goed gevoel te weten dat als je je best doet, je daarvoor beloond wordt. En daarvoor hoef je geen Francophone te zijn, want we zijn er allemaal om (bij te) leren. Naar onze mening is dit puntensysteem motiverend, uitdagend en vol van potentie!

Een fijn en uitdagend jaar sloten wij dus af in onze bistro. Na enkele speeddates met onze gasten, zongen we nog een Frans liedje van onze Belgische trots: Stromae. Kon het nog beter?

Dank aan al de gasten die we mochten ontvangen! Maar vooral een dikke dankjewel aan mevrouw Pannier. De docent die inziet dat je een taal pas écht onder de knie krijgt door deze (voldoende) te gebruiken en ons daartoe motiveert.

Merci!
6HUW2, 6EWI, 6WWI8 en 6WWIS (Mona Hmaïssia)

Jinthe: Het was een moeilijke maar leerrijke opdracht, waarbij je grenzen verlegd werden.

Arwen: Een leuke en spannende manier om te kijken hoe we in ons Frans gegroeid zijn.

Jonas: Het was een leerrijke en spannende Franse bistro waar we veel te weten zijn gekomen over leerkrachten/ secretariaat/ directie en leerlingen.

Hillary: Een leuke (maar stresserende) manier om te testen wat ik doorheen al die jaren Frans heb bijgeleerd.

Marielou: De bistro was een mooie gelegenheid om nieuwe leerkrachten en secretariaat medewerkers te leren kennen en om ons Frans te verbeteren. Het was leuk om onze vooruitgang van het afgelopen jaar te laten zien.

Vittorio De Wachter: Een leuke en originele manier om de leerkrachten te leren kennen.

Kenza Verdonck: Ik vond het een zeer leuke en educatieve manier om zo meer Frans te kunnen praten, ook was het leuk dat het met de leerkrachten en directie  was waardoor we ze toch een beetje beter hebben kunnen leren kennen.

Ramona Bus: Het was een verrassend gezellig gesprek met alle leerkrachten en het secretariaat  ondanks de vele stress die ik had.

Tuur Van Dorpe: Was een leukere ervaring dan ik verwacht had ondanks de vele stress.

Charissa: Het was zeer grappig om de leerkrachten het secretatiaat even hard te zien sukkelen als ons.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie