Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Cena Romana: de lekkerste les Latijn dinsdag 10 maart 2020

De Romeinse keuken en eetgewoonten leren kennen

Hoe kan je beter de Romeinse keuken en eetgewoonten leren kennen dan door het in de praktijk uit te proberen?

Daarom gingen de leerlingen van het tweede jaar thuis in de keuken aan de slag om in de les Romeinse gerechten op tafel te toveren.

Authentieke recepten, die in het kookboek van de top-chef Apicius bewaard zijn, zoals isicia (gehaktballetjes met rozijnen, honing en peper), of moretum (opgeklopte kaas met verse kruiden), werden aangevuld met mediterrane klassiekers zoals gegrilde courgettes, olijven en vijgen.

Voor de gelegenheid waren de porties gereduceerd tot aperitiefhapjes, waarmee we op het einde van de voormiddag de eerste honger konden stillen.

De Romeinen aten liggend, en zonder bestek te gebruiken: Met stukjes brood en met hun vingers stopten ze het eten in hun mond. Net zoals zij hebben we dus uitgebreid onze handen gewassen voordat we aan tafel gingen.

Een gestoofde champignon of een druipend honinggebakje op een elegante wijze naar binnen spelen bleek nog niet zo gemakkelijk, maar lekker eten, daar kenden ze wel wat van, die Romeinen!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie