Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Met de zesdes naar Breendonk en de Dossinkazerne zaterdag 13 januari 2024

Luister. Hoor jij het ook? Hoor jij ook de stilte, die doodse stilte, het geluid van niks? Gewoonlijk brengt stilte rust, maar deze stilte niet. Deze stilte roept een gevoel van eenzaamheid, onheil en kwelling op. Ze achtervolgt je, net als een donkere schaduw die over je heen buigt. Ik wandel verder, verder in het geluid van niks. Bij elke stap die ik neem, voel ik hun voetstappen drukken tegen mijn zool. Ze leiden me door het fort, vertellen me hun verhaal. Ik stap verder, verder in het spoor van de vele slachtoffers die deze plek gekend heeft. Ik hoor hun kreten weergalmen als echo’s door mijn hoofd. Kreten van menselijk leed. Ik voel hun aanwezigheid. Hun zielen dwalen door de eindeloze gangen op zoek naar de uitgang om een einde te maken aan hun eeuwig lijden. Laat hen ontsnappen. Laat hen vrij zijn. Laat hen weer als mens leven en als mens behandeld worden. Laat hen de doodse stilte doorbreken. Laat hen de rust vinden. En laat mij verder dwalen in het geluid van niks.

Hannah Alexander (6HUW)

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie