Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Met onze STEM-leerlingen naar de rioolwaterzuivering dinsdag 2 mei 2023

STEM-uitstap: RWZI Drongen

We brachten met de STEM-klassen een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Aquafin in Drongen. We werden ontvangen door onze gids, Paul Lanssens, een burgerlijk ingenieur op rust.

Na een uitgebreide en deskundige uitleg over Aquafin, riolen en water dat al dan niet gezuiverd moet worden, werd de werking van de RWZI uit de doeken gedaan. Er werden linken gelegd met de kennis die leerlingen opdeden tijdens de chemie- en biologielessen. Waterzuivering is namelijk een biologisch proces waarbij bacteriën chemische reacties uitvoeren om de onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Daarna was het tijd voor de echte rondleiding. De leerlingen keken geboeid naar de verschillende waterbekkens. Ze moesten hun verbeelding en opgedane kennis aanwenden om zich voor te stellen wat er zich in het water afspeelde. Op het einde werd ook stilgestaan bij de productie van hernieuwbare energie uit het verbranden van overtollig slib. Ten slotte kregen de leerlingen nog mee wat ze zelf kunnen doen om minder afvalwater te produceren.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie