Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Nieuwe middagactiviteiten op campus Heiveld woensdag 22 december 2021

De middag is een belangrijk moment voor de leerlingen. Even geen wiskunde of Frans, maar tijd voor wat rust en ontspanning. De ideale moment om met je vrienden en vriendinnen een babbeltje te slaan. Al jaren staat het Sint-Janscollege er voor gekend om zijn vele middagactiviteiten.
We moeten het niet zeggen, maar vorig schooljaar mochten onze middagactiviteiten niet doorgaan en het jaar daarvoor werden ze abrupt stopgezet.

Dit jaar doen onze leerkrachten een extra tour de force om een ongezien groot aanbod van activiteiten te organiseren. Naast onze klassiekers; de bibliotheek, de spellenclub, figuurzagen, Just Dance,… zijn er dit jaar een heel aantal nieuwe activiteiten bijgekomen.
In de komende edities van de SJCourant zullen deze zeker allemaal aan bod komen, maar vandaag starten we met deze twee nieuwkomers: Skaten en Start to DJ!

Skaten

De skatecultuur is een belangrijk onderdeel binnen het leven van vele jongeren.
Niet alleen de sport maar ook de kledingstijl, muziek en ontspannen levensstijl staan centraal binnen de skatewereld. Dit schooljaar openden we onze allereerste skatehoek op het Sint-Janscollege. Elke donderdagmiddag brengen we de skatecultuur tot leven op Campus Heiveld.

In samenwerking met de leerlingen bouwen we onze eigen skatehoek uit. De leerlingen beschikken momenteel over 2 nieuwe skateramps. Tijdens de lessen techniek, figuurzagen en in overleg met de klusjesmannen, wordt volgend trimester een plan uitgewerkt om de skatehoek uit te breiden met een skatebox en rails.

Deejay

Op maandagmiddag wordt het muzieklokaal omgetoverd tot SJCharlatan. Een plek waar de ‘real slim shadies’ in duo’s de kneepjes van het vak leren. Zo werd afgelopen trimester vooral gewerkt rond: het correct aansluiten van audio, de verschillende knoppen op onze toestellen, het inladen en mixen van verschillende nummers en de effecten.

Volgend trimester leggen we het accent op het performen en entertainen van ons publiek. De leerlingen werken volop aan hun eigen set waarbij nummers als Drop It Like It’s School, Zombie Nation en Pump Up The Teachers zeker aan bod komen. Het hoofddoel: een dj-set op de speelplaats tijdens het kickertoernooi en de skateshow.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie