Citytrip naar Rome 2.0

Gepost op 23 januari 2020 om 19:27 • Uncategorized

In het kader van het vak Latijn hebben de leerlingen van het tweede jaar een citytrip naar Rome gemaakt—volledig gratis, in exact 100 minuten! Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben? Met Google Streetview!

Elk groepje leerlingen had een gidsbeurt over een Romeins monument voorbereid, en nam hun klasgenoten op sleeptouw door de virtuele versie van de eeuwige stad. Met behulp van het panoramisch beeldmateriaal in Streetview loodsten ze ons langs de mooiste bezienswaardigheden. In enkele klikken wandelden we van het Colosseum naar het Pantheon, van de thermen van Diocletianus naar de Engelenburcht, en maakten zelfs een ballonvlucht boven het Circus Maximus, zodat de indrukwekkende omvang van de renbaan nog beter tot zijn recht kwam. Overal zorgden de gidsen voor gedetailleerde historische info en leuke anecdotes, inclusief een verjaardagsliedje — in het Latijn uiteraard — voor keizer Hadrianus, die vorige week zijn 1944e verjaardag vierde!

Nergens moesten we aanschuiven om binnen te kunnen, nergens moesten we uitkijken voor vervaarlijk met selfie-sticks rondzwaaiende toeristen. We waren zelfs op tijd terug thuis voor het middageten, zodat we aan tafel honderduit konden vertellen over onze boeiende reis.

Oh ja, voor het geval je er zou aan twijfelen: we zijn de gids niet vergeten…