Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Praagreis 5des april 2017 dinsdag 13 juni 2017

Praag: stad met veel cultuur en goedkoop bier! Zo werd het alvast voorgesteld door de huidige zesdejaars. Een zuipreis met een vleugje cultuur? Absoluut niet! Een cultuurreis, voldoende vrijheid, plezier met vrienden, dat waren de sleutelwoorden van onze Praha-reis. De busrit naar Praag was gezellig, weliswaar met (te) weinig slaap en zo kwam het dus dat we met een klein slaaptekort aankwamen in Praag. Daar stond meteen een stadsrally geprogrammeerd; ideaal om met vrienden al eens door de stad te cruisen en Praha te leren kennen. Het weer was niet denderend, de sfeer gelukkig wel. De rally bracht ons onder andere aan de fameuze kathedraal. De rest van de stad ontdekten we in de namiddag samen met een gids. Diezelfde dag nog bowlden we in ons hotel. Ik vond het wel een bizar spektakel, half het 5de jaar van SJC samen op een bowlingbaan, lachend en drinkend!

De tweede dag bezochten we ondermeer een joodse gevangenis. De gids sprak voorbeeldig Engels (voor een Tsjech toch!) en kon me volledig meesleuren in zijn verhaal. Dit bezoek heeft echt wel indruk op mij gemaakt. Gelukkig stond hierna iets luchtigers op het programma: buffet op de Moldau. Voor mij was dit één van de leukste momenten: op het dek, de haren in de wind, varend door Praag, praten met vrienden, samen Praag by night zien,….. iets magisch!

De derde dag bezocht ik een museum naar keuze. Ik koos voor Dali en Andy Warhol. De werken in dit museum vond ik echt geweldig. Ik ben een grote fan van pop-art, dus de werken van Andy Warhol bezichtigen, was wel degelijk een hoogtepunt. In de namiddag wandelden we doorheen Karlstein, in volle natuur. Voor velen onder ons was dit een welgekomen afwisseling na drie dagen stad. Maar nadien was de meerderheid vrij moe, en toch weerhield dat er ons niet van om ’s avonds een stapje in de wereld te zetten. Voor heel wat medeleerlingen was uitgaan in de grootste club van Europa het leukste deel van de reis.

De vierde en laatste dag bezochten we in de voormiddag de joodse wijk. En al moet ik eerlijk toegeven dat mijn aandacht er niet altijd bij was omwille van de opgestapelde vermoeidheid, toch was dit heel erg interessant. In de namiddag stond er niets op het programma en kregen we de kans om de stad naar eigen interesse te verkennen. Als men me zou vragen wat het hoogtepunt was van deze reis zou ik niet meteen één moment kunnen noemen. De vrije namiddagen waren natuurlijk heel leuk, door Praag dwalen met vrienden en ondertussen iets eten,….. Ik herinner me wel nog één specifiek moment: de zon scheen en we zaten met onze vriendengroep in de zon naar muziek te luisteren op een pleintje, de begeleiders praatten gezellig mee, er speelde een muziekje, af en toe blokkeerden schapenwolkjes de zon …….! Eigenlijk vond ik de eerste voetstappen op Praagse bodem, vier dagen voordien, al meteen leuk, want de stadsrally zorgde ervoor dat je meteen een goed beeld kreeg van Praag en zijn vroegere en hedendaagse uitstraling. Twijfelende vierdejaars zou ik deze reis zeker aanraden. Ik heb ervan genoten en ik hoop dat toekomstige schoolse reizen even aangenaam zullen zijn.

Hanne Niemegeerts (5LMT)

 

Filmpje met sfeerbeelden Praagreis 2017 (gemaakt door begeleider Timothy Devriendt)

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie