Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Seminarie STEM 3de graad : UGent robotcompetitie woensdag 27 februari 2019

Met vier enthousiaste robotbouwers (v.l.n.r. Henry, Boris, Robin en Quinten) trokken we naar de kick-off van de sumo-robotcompetitie georganiseerd door de universiteit Gent. In een kleine maar goed gevulde aula kregen we de nodige praktische informatie, wat theoretische achtergrond en nuttige tips.

De opdracht is duidelijk: bouw een volledig autonome (geen afstandsbediening toegelaten) robot, max. 24/24/50 cm groot en 1,5 kg zwaar, die zijn opponenten uit een cirkelvormige arena duwt. Het is niet toegelaten opzettelijk schade toe te brengen aan de tegenstander, dus ingebouwde slijpschijven, hamers, knijptangen e.d. zijn (gelukkig) uit den boze.

Er volgen nu een vijftal bouwsessies, en een wedstrijd op 4 mei. Termen zoals microprocessor en de werking van lange afstands- en grondsensoren hebben binnenkort geen geheimen meer voor ons (hopen we).

De organisatie, en wij met hen, benadrukken dat fair play, plezier en enthousiasme voorop staan. We zijn blij te mogen rekenen op praktische en inhoudelijke support vanuit het ouderteam. Wie dit verslag leest en ons dreamteam mee wil ondersteunen om een mooie plaats te veroveren, mag een bericht sturen naar sylvie.boonen@sjc-gent.be.

Ziezo, nog even vermelden dat we de kick-off afsloten met onze meest intimiderende blik op onze tegenstanders en een naam voor ons toekomstig bouwwerk : The AckerBOT.

Wordt vervolgd!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie