Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Sportdag 1 oktober zaterdag 18 december 2021

Sportdag 2021

Aangezien we op school voorstander zijn van de uitspraak ‘Mens sana in corpore sano’, wat betekent ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, organiseerden we ook dit jaar op vrijdag 1 oktober een leuke sportdag. De eerstes zakten af naar de Blaarmeersen voor een combinatie van opblaasstructuren en stormpistes als teambuilding. Op die manier leerden ze elkaar beter kennen. Een aantal leerlingen maakten er naast een sportieve dag ook een creatieve uitstap van. Ze toverden het strand om tot een scène uit Jurassic Park met deze indrukwekkende prehistorische wezens! Hun kunst bleef niet onopgemerkt en haalde de dag nadien zelfs de kranten.

Bron: https://www.hln.be/gent/jurassic-park-in-de-blaarmeersen-zandsculpturen-op-het-strand~a349e1d6/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de tweedejaars naar het avonturenpark the Outsider aan de Donkvijvers in Oudenaarde. Hier stond als teambuilding een mix van hoogteparcours, kayakpolo en een moeraspiste de leerlingen te wachten. Kortom, een hele dag genieten van elkaar en niet alledaagse sporten in de gezonde buitenlucht.

Ook de derdes lieten zich van hun avontuurlijkste kant zien. Als ware Schotse krijgers vochten ze verschillende duels uit tijdens Highlandgames.

De vierdes leerden elkaar beter kennen op de terreinen van korfbalclub Ganda. Daar aangekomen, werden de leerlingen ondergedompeld in allerlei teamspelen: arrow tag (teamspel met pijl en boog), bubble soccer, longboard, korfbal en zelfs lasershoot.

De vijfdes zochten dan weer de koude op en genoten van een hele dag ski- en snowboardplezier in de indoorskibaan van Wilrijk. De leerlingen werden in groep begeleid door verschillende instructeurs die hen de kneepjes van de skikunst aanleerden. Voor velen een eerste kennismaking op de latten.

Mooie tradities zijn er om gekoesterd te worden, zelfs als het weer even tegen zit. Zonder mopperen trokken onze zesdes de wetsuit aan en vertrokken ze naar het strand van Knokke-Heist voor een dag vol vriendschap op, in en naast het water. Het jaarboek is alweer een onvergetelijke ervaring rijker.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie