Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Tweedaagse uitstap 6 Humane wetenschappen woensdag 24 mei 2023

Hieronder lees je een verslag van de tweedaagse uitstap van 6 Humane wetenschappen op 11 en 12 mei.

Op donderdag kregen we in de voormiddag een boeiende inkijk in de geschiedenis en de huidige werking van het psychiatrisch centrum Guislain en in de namiddag nam jeugdrechter Martens ons mee op een ontdekkingstocht doorheen het Gerechtsgebouw van Gent. Ze vertelde onsook  een en ander over het jeugdrecht.

Ons logement in Brussel (in Molenbeek) was – heel verrassend – omgeven door groen. De kamers waren ruim, modern en van alle comfort voorzien. Avondmaal en ontbijt waren lekker. En de biljarttafel in de ontspanningsruimte was een meerwaarde. De omgangstalen in de jeugdherberg waren Frans en Engels: ook dat zijn leermomenten.

Op vrijdagvoormiddag legden we samen met enkele vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Vlaanderen de route af die vluchtelingen vanaf dag 1 dienen te volgen als ze in ons land aankomen. Je ogen gaan echt wel open als je zelf eens ondervindt wat voor weg die mensen moeten afleggen. De leerlingen kwamen zelf ook ruim aan bod tijdens de rondleiding, wat de betrokkenheid sterk verhoogde. De volledige voormiddag verliep in het Engels.

In de namiddag waren we te gast in D’Broej Centrum West: Molenbeekse jongerenwerking onder coördinatie van de Vlaming Rudy Raes. Daar maakten we actief kennis met verschillende Molenbeekse jongeren, en moesten we heel wat van de stereotiepe beeldvorming uit de media laten varen. Deze namiddag verliep in het Nederlands en het Frans. Het is ook een opsteker voor de collega’s Frans: onze leerlingen kunnen best wel hun plan trekken in het Frans.

Onze lessen Gedrags- en Cultuurwetenschappen zijn tijdens die twee dagen volop in de praktijk omgezet: we deden ervaringen op om nooit meer te vergeten.

Buiten regent het op dit moment, maar in ons hart (Els Danschutter, Annelies Van Kerrebroeck en ikzelf) schijnt de zon: blij dat wij aan zulke leerlingen les mogen geven.

Jo Boghaert, leerkracht cultuurwetenschappen

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie